El pregó 2019 ja s'ha anunciat


El pregó de Setmana Santa ja s'ha anunciat. Va ser la tarda del dissabte 30 de març a les 18:00 a la parròquia de Maria Auxiliadora. Presentat per la pregonera de l'any passat, n'Elisabet Laplaza, tot seguint la senda que el pregoner d'un any introdueix al del següent.

Laplaza va recordar la bendita, bella i antiga tradició que es viu a Mataró des de fa segles i amb nous accents des de fa 3 dècades.

Va agrair a tots els confrares i confraresses presents acompanyar en l'acte que vol mencionar, explicar i fer entendre el que se sent durant la Passió i la Setmana Santa.

Acte seguit va introduir a Sandra Garcia i  Ivan Romero, pregoners 2019.  Na Sandra Garcia i l'Ivan Romero van realitzar un pregó que es presentava com més íntim, familiar, senzill per a fer entendre el que persones com ells que des de petits han viscut el creixement de la Setmana Santa a la ciutat viuen durant tot l'any.

Van iniciar el pregó tot recordant a amics, amigues i persones destacades que durant els darrers anys han anat a la Casa del Pare i que van participar d'aquest impuls senzill a la ciutat. L'eix central del pregó va ser com es viu de maneres molt diferent la Setmana Santa però que els uneix el missatge.

Per un costat, en un pregó a duet i amb algunes pauses amb fons musicals i un cant a la creu,  es va explicar com és el fet dels i les portants. Es va explicar aquesta forma tan catalana  i antiga,i tant present encara a la ciutat i que simbolitzen els cossos de portants d'homes i dones. Per un altre costat un estil molt diferent com és el dels costaleros de Jesús.

 La part final va ser per a fer un repàs dels dies Sants de la ciutat de Mataró, tot emulant els diferents actes que es fan i quin missatge es posa en cadascú d'ells. La part final va ser d'agraïment a l'assistència als consiliaris mn. Jordi Illa i Àlex Marzo, i als confrares i confraresses de la ciutat.

El Hermano Mayor de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza en nom de la Comissió de Setmana Santa va fer entrega d'un record per a fer constància de l'agraïment i que el pregó ja ha estat anunciat. 

Veieu aquí el reportatge fotogràfic de l'acte.

A partir del proper cap de setmana ja comença el gruix d'actes i activitats a la ciutat.
 
L'acte va comptar amb l'assistència de l'Alcalde de la ciutat, diferents regidors, membres de confraries de la ciutat i d'entitats culturals de Cerdanyola.
 
Elisabet Laplaza agraïnt l'assistència.


Ivan Romero durant el pregó

Sandra García durant el pregó.

El cant a la creu.

Les corretges d'un portant i el llamador, associat als estils processionals de la ciutat

Potser t'agraden aquestes entrades