Canvi de vara a la Confraria del Sant Sepulcre

 
El proppassat dissabte 13 es va procedir al canvi de vara de la Confraria del Sant Sepulcre de Mataró. Després d'un procés electoral, na Chesca Borrego va ser escollida per majoria i per aquest motiu serà la propera Confraressa Major (Hermana Major) durant el proper mandat corporatiu que tot just comença.
 
El canvi de vara es va celebrar a la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança, després de la Santa Missa presidida pel rector, mn. Javier Prieto. 
A l'acte van asistir presidents i Hermanos Mayores de gairebé totes les confraries, germandats i Armats de Mataró que van voler acompanyar als germans del Sant Sepulcre, com a símbol de fraternitat.
Al finalitzar la Missa, Montserrat Riera cedia la vara de responsabilitat a Chesca Borrego davant la comunitat parroquial i tots els assistents i davant els membres de la nova Junta de Govern.

En el seu parlament es va comprometre a treballar per la confraria i apostar per la munió amb la comunitat parroquial, i a continuar la senda dels que l'han precedit.

El Sant Sepulcre

La Confraria del Sant Sepulcre és una entitat creada al barri dels Molins al 1989, aviat farà 30 anys. Actualment la composen una quarantena de persones i tenen la seva seu social a la Casa Germandat del carrer Creu Roja, 13, on es rep culte a la imatge del Sant Sepulcre i és el punt de treball de la confraria.

Tot i portar un Crist Mort, és l'avansala de la celebració del Misteri de la Resurrecció. El seu missatge és l'home, fill de Déu, que va entregar-se per a la salvació dels homes i les dones. Un cos inert, ferit i mort, com a missatge d'amor i entrega. Però un cos que s'elevarà al cel.
 
Entre els actes més destacats de la Confraria està la celebració de la festivitat de difunts on es recorda als éssers estimats i on el Sant Sepulcre va en processó fins a la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança a tocar al cementiri de Caputxins, la participació als actes de la Setmana Santa de Mataró destacant-ne la seva implicació a la processó General de Mataró i la processó del Silenci en Dissabte Sant.
 
També porta una activitat de barri notable on es pot fer menció de la festa de la tarda, el carnestoltes, el patge reial o d'altres.
 



Potser t'agraden aquestes entrades