La Processó Infantil es converteix en una gran festa de Pascua

Una de les petites confraresses esperant el seu torn.
La Processó Infantil a Crist Ressuscistat ha posat un to festiu, alegre, participat i molt familiar a la Setmana Santa.




 
Rostre del Crist Ressuscitat
 

El Diumenge de Resurrecció els confrares i confraresses celebren el triomf de la vida. El triomf de la fe, creure en la resurreció de Crist, qui va donar la vida per Amor.
 
 Aquest any 2018 hi ha hagut una nova processó a la ciutat. Suma una més, convertint Mataró en una de les ciutat de Catalunya on més processons s'han celebrat aquesta Setmana Santa amb 9 actes processionals. A aquests cal sumar d'altres com els trasllats, actes sagramentals com el Prendiment, la Vestició de la Mare de Déu o La Passió...així com diferents Via Crucis, l'Homenatge o la Matinal de Saetas el que converteix a Mataró en la ciutat amb més de 40 actes per Setmana Santa de la mà de confrares, germandats i Armats de Mataró.
Els músics han participat de la festa.
 Aquest any se sumava una processó nova, a impuls de les Creus de Maig en format infantil dels anys anteriors. 
 
Així la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza va presentar aquest projecte i li va donar forma per culminar els seus actes processionals.
 
L'acte ha començat a Maria Auxiliadora on s'han aplegat els petits confrares i confraresses per a celebrar-se la Pasqua i fer la benedicció del Crist Ressuscitat. Una petita icona catalana encarregada als tallers de l'art cristià d'Olot. 
 
Al seu costat, un retrat de la Mare de Déu de l'Alegria, que és la Mare de Déu que sol acompanyar al Ressuscitat.
 
Acabada l'acte que ha congregat un gran nombre d'asssistents, ja que eren prop d'una setantena de nens i nenes participants i una vintena de monitors, juntament amb les seves famílies.
 
Al obrir-se les portes de la parroquia, la processó que havia de ser familiar i molt festiva, ha apuntat que seria així i també força participada: un gran nombre de públic ja s'agrupava a l'avinguda Puig i Cadafalch.
El capatàs atent als canvis.
Al llarg de tot el recorregut hi ha hagut una nodrida presència de familiars i moltes persones agrupades per a viure el moment de la Processó. El tram del carrer de Vitòria i Rosselló va agrupar un nombre d'assistents que aplaudia als petits que vivien la processó als sons de l'Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels. 
 
La Processó ha esta acompanyada per mn. Jordi Illa, rector de Maria Auxiliadora, així com mn. Ramón Roca i mn. Àlex Marzo, consiliari de la Comissió de Setmana Santa. També membres d'atres confraries i germandats s'han apropat per a felicitar-se la Pasqua.
 
Els petits i les petites han posat un bon missatge al carrer. Un tancament festiu de la Setmana Santa amb el missatge alegre de la Resurrecció i l'Amor.
 
Un bon inici per aquesta processó, que ja veurem com evoluciona en el temps, però que almenys aquest primer any ha viscut un molt bon moment.  



Els més petits.




Mn. Jordi Illa a la cerimònia prèvia. Detall dels carres


El tram de l'Avda Puig i Cadafalch ple abans de l'inici de la processó.

Un dels pares seguint amb el móvil.
 


Detall dels petits confrares


Els petits confrares portant el Ressuscitat

Arribada a la Casa Germandat

Núvols de pètals en alguns balcons.

Foto de família dels participants a la processó Infantil.

Clica  aquí si vols veure algunes imatges més.

Potser t'agraden aquestes entrades