Imatges de l'Homenatge a la Ciutat.

Evolució dels Armats, patrimoni cultural de Mataró, sota la supervisió del Capità Manaia: Foto:Toni Mairena
La tarda del Dijous Sant tot comença. És un dels dies forts de la Setmana Santa. La tradició mataronina, el llegat de segles d'antigor es mantenen, i la ciutat es prepara pels dies Sant.
 
Un dels moments, el més primerenc en l'agenda i a la tarda, sense cap dubte és l'homenatge a la ciutat que fan els Armats de Mataró.
 
Un acte més recent en el temps, però que recorda el retorn a la ciutat que fan aquests homes que representen els soldats romans de la Passió, ja presents a Mataró el 1705, fins on es té constància escrita.
 
Les evolucions de la tropa són un dels moments més esperats, així com el discurs i parlament del capità manaia. Un discurs, que s'ha anat formalitzant com un relat al llarg dels anys, i del que molts mataronins i mataronines segueixen i comenten, així com per exemple d'altres pregons i parlaments que hi ha a Mataró en d'altres festes com és la de la tarda de la Crida a Les Santes.
 
Acabat l'homenatge, després de passar abans per Santa Maria a recollir la bandera de la Capella dels Dolors, patrona dels Armats; és el moment per l'inici de les processons de Dijous Sant. La Nit del Silenci i la Processó de Dijous Sant, nit morada comencen i connecten el Divendres Sant.
Moment de la recollida de la Bandera, amb la compañía de l'Alcalde, regidora de Cultura, juntament amb el banderer d'honoer, en president dels Armats i el capità manaia. Foto: Toni Mairena.
Moment de l'inici a l'Homenatge. Foto: Toni Mairena.
Detall del públic assistent a l'Homenatge. Foto: Toni Mairena.

Potser t'agraden aquestes entrades