Jesús Captiu processionarà el Divendres Sant




Passat el Nadal s'apropa la Quaresma. Les confraries i germandants van anunciant les novetats i millores de la Setmana Santa mataronina del 2018.
 
Una d'elles será que la Processó de Divendres Sant comptarà també amb la sortida processional de la imatge de Jesús Captiu que torna a la Processó General.
 
La Germandat de Jesús Captiu i Ntra.Sra. dels Dolors va viure grans anys d'esplendor del 2000 al 2004. Així ho recull el llibre El Plor Sagrat d'una Mare publicat l'any 2012.
 
Tot i aquest goig els mesos posteriors van portar ombres i tristor hereus de la processó de 2004 on es van viure episodis no grats, la qual va provocar un abans i un després en la història d'aquesta confraria, i que va obligar a començar a construir germanor i sentiment.
 
Una d'aquestes ombres  es va allargar fins al gener de 2015 quan l'assemblea general de germans i germanes va asumir que a partir del 2006 Jesús Captiu no sortiria el Divendres Sant. El motiu era la manca de portants ja que amb el pas de Ntra. Sra. dels Dolors i de Jesús Captiu es requeria una centena llarga de persones. Així doncs, començava una etapa d'alternança en els anys següents i diferents fronts per aquella Junta de Govern.
 
Passat aquesta etapa ja per als llibres d'història i per a la memòria col·lectiva recent... la confraria va impulsar la Processó del Prendiment i embellir la Processó del Dolors.
 
Ara, aquest any 2018 s'ha anunciat, i s'escriu un nou episodi: els dos Misteri seran presents la tarda nit del Divendres Sant.  Enhorabona, guanya la Confraria i la Setmana Santa mataronina.


Més informació:
- Web de la confraria.
- Novetats de la Setmana Santa 2018.

Potser t'agraden aquestes entrades