Un dibuix de Schnorr Von Carolsfed com a present

Die Bibel in Bildern", 1860. Julius Schnorr von Carolsfeld
La Comissió de Setmana Santa ha ofert al pregoner de la Setmana Santa 2017, Ángel Rubio, en nom de totes les confraries, germandats i Armats un gravat original del gran Schnoor Von Carolsfed.
Un gran dibuixant que va popularitzar les imatges en les Santes Bíblies al segle XIX i en va popularitzar a Centre Europa aquests dibuixos tan característics.
Schnoor Von Carolsfed va ser un dels pintor que va pertànyer a la comunitats dels Nazarenos d'Itàlia, on van incorporar noves tècniques, nous estils als dibuix cercant l'essència Primitiva i el missatge del mateix.
En va ser un gran pintor, gravador i de 1951 a 1860 va fer 240 dibuixos per a la Bíblia, imposant un estil i moda que ha arribat fins els nostres dies.  A Alemanya les seves il·lustracions es van editar i reeditar fins 1950 atès la gran demanda. A nivell artístic es va etiquetar com el Rafael de la Bíblia.
En aquesta xilografía de Jesús carregant la creu de la seie Die Bibel in Bildern fta entre 1851 i 1860, al nostre entendre, és una de les millors obres. S'aprecien els soldats romans, al fons el Gólgota, l'escala,  les dones de Jerusalem, la Verónica, els romans fent captiveri, Maria en el seu Dolor acompanyat per Sant Joan, les altres dues maries, la Bona Mort amagada.... en una composició de centralitat, moviment, tensió, elegancia i brillantor. I que a més l'autor va ser capaç de trasladar per a la seva reproducció en nous estils.

Potser t'agraden aquestes entrades