Actes confrares del passat cap de setmana

A continuació us relatem alguns actes i esdeveniments de les confraries d'aquest proppassat cap de setmana, on també s'ha presentat el cartell  i programa de la Setmana Santa 2017.

La preparació de la Passió ja està en marxa.

Assajant el Camí del Calvari.
Al caure la nit els nombrosos voluntaris i voluntàries i membres dels Armats de Mataró es concentren al pati del Rector de la Basílica de Santa Maria. Com fa alguns divendres i sota la direcció del director artístic, van preparant fragment a fragment i muntant la seqüència en una composada Passió.
Una Passió que fa molts anys s'escenifica a la ciutat de la mà dels Armats, i que des del 1935 es va impulsar a la ciutat pel Círcol Catòlic. Avui podrem gaudir de l'escenificació 2017.
Molta més informació aquí.
 
Reunió dels participants en una de les escenes muntant el moment.


Assaig solidari

Foto de família dels participants a l'assaig recapte.
La Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors va ocupar el matí del dissabte a fer un assaig d'un dels misteris i aprofitant per a fer un recapte d'aliments per a Càrites de Mataró.
 
L'assaig va recórrer els carrers del Centre Històric i va comptar amb comerços i entitats que es van sumar a aquesta activitat de presència i solidaritat.
 
En total es va poder recollir una tona d'aliments.
Molta més informació aquí.
Detall del aliments recaptats.

Visita dels Armats a la Selva del Camp.


Moment de descans després de la reunió a l'interior del Castell.
 
 
Moment de la reunió.
La Junta i una representació dels Armats de Mataró van anar a la Selva del Camp on hi ha la Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist i que enguany celebra el seu 400 aniversari.
 
Amb aquesta efemèride s'organtiza la XXI Trobada d'Armats de les Comarques Tarragonines en les que els Armats també hi participaran junt amb d'altres.
 
Al saló d'actes del Castell de Paborde, que va ser durant segles residència senyorial dels prefectes de Tarragona i de l'Arquebisbe, es van trobar les 25 agrupacions per a donar forma a la trobada juntament amb l'Alcalde Josep Masdeu i responsables de la Puríssima Sang.
Més informació aquí
 
 
 
 
 

Pregó Jove del Consell General.

Moment del pregó jove.
El dissabte a la tarda es va celebrar a la parroquia de Santa Anna de Barcelona el pregó de la juventud confrare de Barcelona 2017. Aquest va anar a càrrec d'Enrique Romera Calzada en un acte organtizat per la Coordinadora de jóves confrares de Barcelona i on va participar també l'Agrupació Musical 15+1 d'Hospitalet de Llobregat.
 
Amb posteriotat es va procedir a l'entrega dels Premis Inmaculada a la seu de l'Ajuntament de Barcelona.
 
A ambdós actes van participar membres de les confraries de Mataró.
 

Concert  i presentación Cartell Santa Coloma de Gramanet

Participació de l'AM Costaleros de Castelldefels.
El diumenge per la tarda la ciutat confrare de Santa Coloma va presentar el seu cartell 2017. A l'acte van participar membres de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.
 
El cartell va presentant durant el II concert confrare ciutat de Santa Coloma con van participar l'Agrupació 15-+1 de l'Hospitalet, l'Agrupació Virgen de la Sierra i l'Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels.
 
Aquesta darrera participarà amb el seu acompanyament musical a les processons de Dijous i Divendres Sant.
 
També el dimenge es va celebrar la Missa de la Germandat Divina Pastora que també va comptar amb l'assistència de confrares de la ciutat.
Més informació aquí.
 

Potser t'agraden aquestes entrades