65 aniversari fundacional de La Verònica

Cartell commemoratiu que serà presentant el proper diumenge.


Aquest any, a part de les confraries que celebren el seu trentè aniversari, també en aquest i més concretament aquesta darrera setmana de Març, la Confraria Salesiana de la Verònica també té una important efemèride.

Ara tot just fa 65 anys aquesta confraria s'ereccionava en el Col·legi Sant Antoni de Pàdua, Col·legi Salesians de Mataró i tenia com imatge titular una Verònica.
Benedicció del Misteri
En aquell any de 1952 el director de l'escola, D. Ricardo Nacher, va animar als membres de l'Associació d'Antics Alumnes a impulsar una nova confraria, cercar donatius i encarregar un pas que recollia el Misteri de la Veronice, la vero icon, la Verònica.


En aquell any es va beneir un pas realitzat per en Josep Mestres, de l'escola de salesiana de Sarrià i va unir-se a les antigues confraries i germandats de la ciutat que des del 1948 estaven agrupades en la Intercofrarial de Mataró sota la direcció de mossèn Irazola.


Començava el caminar d'aquesta confraria vinculada al Col·legi salesians, dins de l'obra salesiana i sota l'advocació de Maria Auxiliadora, Sant Joan Bosco i Sant Francesc de Sales dins de la demarcació de Cerdanyola.


Aquest Misteri, molt ben acollit pels estudiants de l'escola i les seves famílies va tenir un temps d'esplendor fins al 1969, el darrer any que va processionar.
La Verònica en processó.

Amb la recuperació de la nova etapa moderna de les processons de mà de la Comissió de Setmana Santa, la Confraria va iniciar el seu nou caminar a la Setmana Santa de 1992.

Actualment aquesta confraria és una de les més antigues vives de la demarcació de Barcelona.

Per molts anys i bon camí.

La Verònica al 1998, quan comprenia un centenar de natzarens i una banda de tambors i cornetes.

Potser t'agraden aquestes entrades