Processó de la Immaculada Concepció a Barcelona

Aquest matí a la ciutat de Barcelona s'ha celebrat la processó de la Immaculada Concepció des de la Basílica de la Mercè.
 
La Immaculada Concepció de Barcelona.
Aquesta processó es va recuperar l'any 2001 gràcies a l'impuls del Consell General de Confraries i Germandats de l' Arxidiòcesis de Barcelona.
La devoció a la  Verge de la Immaculada, tenia un fort arrelament a la ciutat de Barcelona abans de la proclamació del seu Dogma l'any 1858 quan es va reconèixer aquesta festivitat per part de l'Església Catòlica.
 
Abans però, el mateix Consell de Cent de la ciutat li va formular el Vot del Poble, agraint la protecció i salvació dels ciutadans i ciutadanes l'any 1651 davant un greu brot de peste, i a moltes cases sempre hi havia una imatge de la Mare de Déu de la Immaculada Concepció.
 
Aquesta devoció de Maria, pura, sense pecat, bruna i bella, és també la patrona del Consell General i en dia com aquest és festa important també per a les confraries i germandats. en aquest any 2016 les dones costaleres de Badia del Vallés han estat les responsables i encarregades de portar la Mare de Déu.




Representació de la mataronina Confraria de Jesús Captiu
i Nostra Senyora dels Dolors.
Celebració de l'Eucaristia amb la presencia de domassos, estendards i banderes

Potser t'agraden aquestes entrades