Festa del Beat Samsó, 80 anys


Ahir, dia 1 de setembre, es van celebrar la festa del Beat Dr. Samsó a la Mil·lenària Basílica de Santa Maria de Mataró. La Missa va estar presidida per Msn. Sebastià Taltabull, copresidida pels preveres i Arxiprest de Mataró.  Durant l'homilia es va remarcar els valors i estima cap als altres del Beat. Es van llegir alguns fragments del seu llibre sobre el catecisme i es va fer una petita processó fins a l'arqueta on descansen les seves restes. Allà  es van recitar algunes frases en un acte d'acollida.
 
 
El Doctor Samsó  va ser mort d'un tret al cap al cementiri de Mataró al 1936. Uns infants que miraven des del mausoleu de les germanes del Cor de Maria, van observar com el sacerdot va demanar poder abraçar als seus botxins abans de matar-los en un gest de perdó, ja que els va dir que els perdonava pel que farien. A més, va demanar no ser matat amb una vena i d'esquenes sinó mirant a la seva estimada Mataró, ciutat de les Santes que l'havien acollit durant 17 anys.
Un dels botxins es va negar a abraçar-li i li va assestar un tret al cap. -Si l'arribo a abraçar no l'hagués pogut matar.- diuen va exclamar tot rematant-lo.

 Avui dia, 80 anys després la seva estima Mataró encara el té en memòria i l'agraeix el seu amor i treball per als més necessitats de la ciutat dels anys 20 i 30.

  En el maussoleu de les germanes del cor de Maria es pot llegir un fragment de l'Evangeli de Lluc que resa:  "confio el meu alè a les vostres mans" LLuc, 23,46.

Potser t'agraden aquestes entrades