Via Crucis del Sant Crist de l'Agonia a Montserrat

Ara fa tot just un any, en la Processó de la coronació de Verge de la Soledat al barri de Cirera es donava per iniciat l'any del XXVè aniversari de la fundació de la Confraria del Sant Crist de l'Agonia.  I es diu vint-i-cinc des de la recuperació de les noves processons a la ciutat de Mataró ja a l'antigor a Mataró aquesta confraria ja existia i als anys cinquanta en va ser un motor important de la recuperació de les processons després de la Guerra Civil. 

Doncs l'actual Confraria del Sant Crist de l'Agonia fa vint-i-cinc anys va començar a caminar de nou a la ciutat, tot i que els portants ja feien el Via Crucis de la Llàntia i participaven de les processons de Mataró.

Amb motiu d'aquest aniversari, la diada del 13 de març de 2016 clausurava l'any i ho feia de manera solemne i majestuosa a la muntanya sagrada de Montserrat, gràcies a la col·laboració del Pare Rector del Monestir en mn. Joan Maria Mayol.  A la Missa conceptual de les 11 del matí es va procedir a la lectura d'una carta en nom de la confraria als feligresos i resava:

" Bon dia Senyora, Senyora de Montserrat.

 Som la Confraria del Sant Crist de l’Agonia de Mataró.
Enguany celebrem el nostre XXV Aniversari i com a cloenda volem que sia els vostres peus, Senyora.
Som una família molt diversa, en la nostra Confraria cohabita'n gent de tota arreu, de dintre Andalusia, Aragó, Castella, Catalunya,València… Com de fora de les nostres terres Paraguai, Veneçuela, Equador…
Entre tots en format una gran família ajuda-nos entre nosaltres i ajuda'n a la gent que ho necessita.
Per deixar record d’aquests moments, volem fer-li entrega de la nostra medalla.
Senyora doneu-li i doneu-nos abric dintre del vostre mantell blau."








Potser t'agraden aquestes entrades