La documentació de la Comissió ja és al Museu Arxiu Santa Maria de Mataró




Àngel Rubio durant la seva intervenció.
Aquest divendres s'ha procedit a signar l'acord entre la Comissió de Setmana Santa i el Museu Arxiu Santa Maria de Mataró per a la cessió de la documentació històrica de la Comissió de Setmana Santa 1986-2015.

El conveni s'ha signat en un breu i acollidor acte a la seu del MASMM, conduit per Hèctor López i que ha contat amb l'apreciada presència i intervenció del director del Museu Arxiu el senyor Nicolau Guanyabens. 

Intervenció sr. Manel Riera
El director ha fet una exposició explicant la història del MASMM, el fons que hi consten i la seva importància de compilació, difusió i publicació de la documentació per a la ciutat de Mataró i per a la projecció dels fons que hi consten.  Ha servit per a donar a conèixer la centralitat de l'arxiu per a la ciutat pels fons que hi consten, així com els estudis i consultes que en ell es realitzen. Acte seguit el senyor Àngel Rubio, primer president i recuperador de l'actual Setmana Santa de Mataró ha recordat de forma molt propera i emotiva com van ser els difícils i complexes primers anys. Ha dedicat un moment a les persones que juntament amb ell van impulsar aquesta tradició a la ciutat i ha animat a continuar aquesta tasca. 

El senyor Manel Riera, que també va ser president de la Comissió de Setmana Santa durant 6 anys als 90 va recordar la important tasca d'aconseguir que les confraries i germandats no seguissin el model d'altres ciutats i fossin part de l'Església. També comentà que van ser anys difícils, però va valer la pena perquè fruit de la llavor d'aquella època ara hi ha molts fruits. 

Intervenció Jordi Merino
La darrera intervenció va ser el moment actual, representant pel sr. Jordi Merino. co-president de la Comissió qui ha comentat que els darrers 15 anys han estat per la joventut juntament amb l'altre co-president fins el moment, el sr. Jesús Moya.  Ha comentat que el MASMM ha ajudat molt a la Comissió per a connectar amb els orígens confrares i d'aquesta bella tradició de la ciutat i de Catalunya, a saber molt més del passat i potenciar el moment actual.. Ha explicat els documents que es presenten i ha agraït la feina dels arxivers i historiadors. Ha animat a les confraries i germandats a facilitar els seus documents històrics al MASMM i a continuar creixent, per a ajudar a estudiants o investigadors que l'interessi saber que va passar a Mataró aquells anys, què feien les confraries i germandats i a dipositar la seva presència i llegat. 

Al final de l'acte s'ha procedit a la signatura del conveni de cessió entre el sr. Nicolau Guanyabens i el sr. Jordi Merino.


Acord entre la Comissió i el MASMM.
Jordi Merino co-president Comissió i el sr. Nicolau Guanyabens, director MASMM


Part de la Comissió en una foto de família després de l'acte. 



Potser t'agraden aquestes entrades