El Beat Dr. Samsó descansa a la Capella de les Santes.

Les relíquies del Beat Samsó descansen a la capella de les Santes Juliana i Semproniana.


El passat divendres es van traslladar les relíquies del Beat Samsó, a l'espera de ser nomenat Sant, a la capella de les Santes Juliana i Semproniana a la mil·lenària Basílica de Santa Maria de Mataró.

Membres de la Germandat en el trasllat.
El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va presidir una cerimònia en la que es van portar les restes del beat. El Dr. Josep Samsó i Elies va ser un exemple de prevere en temps convulsos i en va ser tot un exemple a seguir. Va ser rector de la Basílica de Santa Maria fins l'any 1936, quan va ser afusellat al cementiri de Mataró.  L'any 2010, el 23 de gener es va procedir a l'acte de beatificació a la mateixa Basílica per part de l'Església. 
En l'acte de traspàs van col·laborar membres de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, germandat adscrita a Santa Maria. 
Ara el qui va perdona inclús als seus assassins demanant poder abraçar-los per a demostrar el seu perdó, i qui va voler morir mirant al mar i a la seva estimada ciutat, descansa en una nova urna.  Aquest canvi d'emplaçament es una petició de feligresos, qui juntament amb el rector de Santa Maria resten a l'espera que el Beat Samsó sigui proclamant Sant. 

Potser t'agraden aquestes entrades