Festivitat Mare de Déu del Carme


 Mataró celebra la festivitat de la Mare de Déu del Carme amb una processó marinera pel litoral de la ciutat.


Interior de l'ermita de Sant Simó.
El proppassat diumenge la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors organitzava la Processó del Carme en la que fa ja 23 edicions a la ciutat.  Com és tradició, la processó va iniciar-se amb una Santa Missa a l'interior de l'ermita de Sant Simó. Aquesta missa va comptar amb l'assistència de mn. Gregori Manso, Delegat Episcopal de Confraries i Germandats de l'Arxidiòcesi de Barcelona, i va ser presidida pel rector de Sant Simó i Sant Pau mn. Josep Joan Badia.  Va estar acompanyada musicalment pel cor de la Hermandad Divina Pastora qui va dedicar cants a la Mare de Déu i van participar-hi diferents confrares en la celebració.

Acabada la cerimònia les portants de la Mare de Déu van acompanyar a Maria sota l'advocació de la Verge del Carmel, l'Estrella del Mar, fins a la platja de Sant Simó juntament amb representants de les diferents confraries i germandats de la ciutat representants amb els seus estendards, així com la comunitat de Sant Simó.
Les portants, en la seva totalitat dones, anaven ataviades amb el blanc mariner i amb un cíngol blau, símbol i color de la mar.


A la platja l'embarcació Montserrat esperava per a pujar a la imatge i iniciar la processó marinera i amb l'acompanyament de la Confraries de pescadors de Pekín que van engalonar les embarcacions per a l'ocasió. També hi era la mítica embarcació Sant Ramon qui va portar a membres de les diferents confraries per a que poguessin seguir la processó. També van comptar amb la presència dels regidors Ramon Reixach, Núria Calpe, José Manuel López i Juan G. Ponce.


La imatge del Carme en l'embarcació Montserrat. Al fons Mataró.


A alta mar, mentre el seguici processional es desplaçava cap el Port de Mataró, el rector de Sant Simó i Sant Pau va llençar una corona de flors en record a tots els homes i dones de la mar que ja no hi son i per a demanar la protecció de la Mare de Déu del Carme. En tot moment les embarcacions van encerclar i abraçar la imatge del Carme mostrant la voluntat d'acompanyament de la que és la seva patrona. 
  
Petards durant la processó.
La tarda caient. Burriach al fons.
Moment de l'embarcació de la Verge del Carme
a la platja de Sant Simó.

Moment de l'entrada al Port de Mataró.

Agrupació Musical Captiu Dolors esperant al Port. 
Arribats al Port de Mataró el seguici processional esperava el desembarcament de la Imatge. Continuava la processó a través del passeig marítim sota l'aplaudiment del públic concentrat i amb l'acompanyament de l'Agrupació Captiu Dolors fins a l'ermita de Sant Simó i a través de tot el passeig marítim. 


La Verge caient la tarda. 
Un moment emotiu és el passar sota el pont de la N-II on indica que la processó va finalitzant i esdevé un moment de recull després de sentir el cant del cor, i poc a poc els confrares van cap a l'ermita i es van posant en situació per a rebre la Mare de Déu.  Així doncs, tot el camí Ral, nom donat al Camí Reial ja que era una via Romana, és converteix en Reial al rebre la reina del cel que tanca una processó dedicada a la Maria sota l'advocació del Carmel. 
Veieu a continuació algunes imatges, però trobareu un reportatge més ampli en l'espai Picassa de la Comissió de Setmana Santa. 


Mare de Déu del Carme.
Cor Divina Pastora de Mataró

Una representat de l'Agrupació musical fent les pregàries.
Membres de les confraries i regidors a la Sant Ramón.

Les embarcacions encercalnt la Mare de Déu.


El pas de la Verge.

Els estatuts de la Confraria. 
El llibre en memòria dels difunts.

Seguici Processional. 
Detall de les portants.
Els menuts de la Germandat en la Processó.
Moment del pas sota el pont de la N-II.
Finalització de la processó entrant a Sant Simó.
Foto de família de les portants i els capatassos del pas de la Mare de Déu del Carme acabada la processó. 

Potser t'agraden aquestes entrades