Acte de presentació del cartell 2014

Moment de la presentació del cartell.
El passat dissabte es va procedir a inaugurar formalment els actes que organitzen les confraries, germandats i Armats de Mataró. I diem formalment, perquè es podria dir que des del mes d’octubre les confraries no han parat d’organitzar actes importants, concerts solidaris, actes del Consell General, congressos catalans... com els que s’han anat fent menció en aquest bloc.

L’acte inaugural va consistir en la presentació del Cartell de Setmana Santa 2014. Un cartell que engloba totes les entitats que formen part de la Comissió de Setmana Santa i que aquest any emula el patiment de la Passió en el rostre del Crist mort i jacent en el Sant Sepulcre. Ara bé, com es va fer menció és l’home mort, però al darrera es pot observar un cel en transició que emula les tenebres, l’ascensió i la resurrecció.

La parròquia de la Mare de Déu de l’Esperança va ser l’escenari escollit aquest any, ja que cada any la Comissió escull una ubicació diferent així com la temàtica del cartell per a representar tota la pluralitat d’espais i confraries presents a Mataró.

Mn. Sergio Notó durant la seva intervenció
El co-president de la Comissió, en Jordi Merino va conduït l’acte i va anar donat paraules a les diferents intervencions.  La primera intervenció va ser la de mn. Joan Sabé, rector de la parròquia, qui va aprofitar per dirigir una oració als i les presents.

En nom de la Comissió va intervenir el sr. Jesús Moya, co-president de la Comissió. Aquest va explicar la memòria d’activitats que han fet en tant que Comissió durant tot el curs passat, posant l’èmfasi més enllà dels actes processionals i que sovint no s’acostumen a associar a una confraria per desconeixement. Va mencionar el rol que està agafant Mataró en el rol confrare, així com d’altres ciutats, i va remarcar que aquest és un camí que s’ha de seguir i anar sumant. En relació a la Setmana Santa 2014 va presentar el programa d’activitats i que va resumir de forma breu atès estar composar per 34 actes en poc més de 10 dies. 

Mn. Sergio Notó, consiliari, va remarcar la importància de la preparació i l’espiritualitat de tots els actes. Va fer un exercici de repassar la Passió mitjançant els misteris que processionen el Divendres Sant a la ciutat. Exercici que va ser molt ben acollit i aplaudit.

Moment de la sentència.
José Gabriel Confrare Major del Sant Sepulcre.

Es van procedir a passar dos vídeos: el primer un resum de la Setmana Santa 2014 i un segon que recull a nivell gràfic i històric la presència del Sant Sepulcre a la ciutat i la figura dels soldats romans que el custodiaven.

 Acte seguit els Armats de Mataró van oferir dos moments de la Passió, que oferiran el proper cap de setmana, i que van ser la sentència a mort de Ponç Pilat i el moment del relat del centurió. Relat que va estar associat amb el cartell i va ser quan es va presentar amb la frase  “es veritat, aquest home era fill de Déu”.

Estendarts i bandera de les confraries i Armats.
El cartell va ser presentat i explicat per José Gabriel, Confrare Major del Sant Sepulcre qui va agrair els vint-i-cinc anys en tant que confraria al barri de Molins Torner i va animar a continuar treballant.

L’acte el va cloure el regidor de Promoció Econòmica el sr. Miquel Rey.


Potser t'agraden aquestes entrades