S'apropa la festivitat de la Verge del Carme


 
Imatge de Ntra. Sra. del Carme
Juliol és un mes important des del punt de vista del calendari litúrgic per a Mataró. És el més de celebració, commemoració i realització de la festivitat en honor a les Santes Patrones de la ciutat Santa Juliana i Santa Semproniana màrtirs.

Però juliol també és un més caracteritzat –entre d’altres- per la Festivitat de la Verge del Carme, que des de l’any 1991 organitza la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. Dels Dolors.

La Verge del Carme és molt venerada a pobles i ciutats costaneres, o on hi ha una gran tradició pesquera, ja que és la patrona de tots els marines i homes de la mar. Son conegudes les importants processons marineres al litoral català, llevantí i d’Andalusia.

Amb el temps, la processó del Carme a Mataró s’ha consolidat i ha arrelat en força tant per a la comunitat cristiana de la ciutat, com dintre d’aquesta als pertanyents al món confrare.

Imatge de la Processó del Carme 2011
Enguany la festivitat començarà amb la celebració de l’Eucaristia a les 18:00 a l'ermita de St. Simó, presidida per Mn. Josep Joan Badia, rector de St. Pau, i comptarà amb la participació del cor vocal  de la Hermandad de la Divina Pastora de Mataró.

Finalitzada l’Eucaristia, s'iniciarà la tradicional processó marinera fins a la platja, acompanyada pels concordes de l'Agrupació Musical de la  Germandat, i on la imatge de Ntra. Sra. del Carme serà embarcada a la platja de Sant Simó fins al Port de Mataró i acompanyada en el seu recorregut pels mariners i pescadors del Maresme. La processó continuarà de tornada fins a l'ermita de St. Simó.

Veieu aquí algunes imatges de la Processó de l'any passat. 

Més informació a la web de la confraria: