Jornada de Germandats i Confraries

Taula presidencial de la jornada. sr. Manuel Zamora, Msn. Sebastià Taltavull i ms. Gregori Manso.
El passat 14 de juliol es va organitzar per part de la Diòcesi de Barcelona la primera jornada sobre germandats i confraries de penitència a la casa de les germanes de Betània de Cornellà de LLobregat.

En aquesta jornada on van assistir nombrosos membres del món confrare de Barcelona, així com una representació de totes les confraries i germandats de Mataró es va debatre sobre la realitat d'aquestes entitats avui dia i sobretot quin és el rol que fan dins de la comunitat Església.

Detall d'un moment de debat a la jornada.
La jornada de debat i diàleg va comptar amb la ponència marc de Monsenyor Sebastià Taltavull, Bisbe Auxiliar de Barcelona i President de la Comissió de Pastoral de la Conferència Episcopal on va parlar sobre el què espera l'Església de les Germandats i Confraries. La conferència va remarcar la importància que les confraries i germandats són una part de l'Església, que també tenen un ardor d'evangelització amb el que s'anomena noves formes d'evangelització.

També va haver-hi una altra conferència de Manuel Zamora, President del Consell de Germandats i Confraries, sobre les llums i les ombres de les germandats a la Diòcesi de Barcelona. Va fer un repàs històric d'on provenen, quin és el moment actual, i quin paper fan en la societat i en la comunitat cristina.

La jornada va comptar també amb l'assistència i intervenció del Director General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya el sr. Xavier Puigdollers.
Alguns dels representants de Mataró a la jornada amb Msn. Taltavull
A la tarda van haver-hi diferents taules de debat i va finalitzar amb l'Eucaristia presidida per Monsenyor Sebastià Taltavull.

En breu us oferirem un fragment de l'entrevista a Msn. Taltavull. Si voleu conèixer el contingut de les conferències envieu-nos un correu a setmanasantamataro@yahoo.es i us el farem arribar.