Presentació del Cartell 2012


El Sant Crist de l'Agonia davant la Basílica Mil·lenària de Santa Maria de Mataró és la imatge del cartell de la Setmana Santa de Mataró 2012.

Vista de l'ermita amb els estandarts i banderes.

El dia 17 de març a l'Ermita de Sant Simó de Mataró,  la Comissió de Setmana Santa va presentar el cartell de Setmana Santa 2012, així com tot el seguit d'actes litúrgics, activitats i processons que es faran durant els dies Sants.

L'acte va ser conduït per Lluís Jubinyà a l'interior de l'Ermita de Sant Simó que va acollir als representants de la Comissió així com els seus convidats en un acte molt familiar i acollidor en el pòrtic de la Setmana Santa.

Mn. Julià Alzaga en nom de l'Ermita va rebre als i les assistents i els va encoratjar a continuar amb la seva tasca evangèlica a la ciutat.
Acte seguit es va procedir a veure un vídeo-resum sobre alguns moments de la Setmana Santa 2011 en tant que resum per a exposar la dimensió en el que s'han convertit les processons actuals a la ciutat. ( i que podreu veure al final de la notícia) 



Moment de la presentació del vídeo-resum

El sr. Josep Jubany fent el parlament.

Un cop visualitzar l'emotiu vídeo el sr. Josep Jubany en nom de la Comissió va fer un resum de l'any 2011, any del XXVè aniversari de la Comissió. Va destacar el Vè Congrés de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa celebrats a la ciutat, l'exposició Pas a Pas, l'Homenantge del Armats i es més de 30 actes litúrgics i processons consolidats a la ciutat.
En relació al 2012 va insistir en la maduració de gairebé totes les confraries que celebren també el seu aniversari, però que actualment també processionen confraries antigues de la ciutat com són l'oració de Jesús a l'Hort, la Coronació d'Espines, la Verònica, o enguany que ho farà per primer cop després de molts anys la Venerable Congregació dels Dolors.
Al final del seu Parlament va animar a tothom a treballar per la Setmana Santa i va fer una petició a l'Alcalde i regidors presents per a que la Setmana Santa de Mataró sigui declarada bé d'interès cultural com són els pastorets de Mataró o les desfilades dels Armats.



mn. Vicenç Mira dirigint un parlament als i les presents.

Mn. Vicenç Mira en tant que consiliari de la Comissió va fer un recordatori del que eren abans les processons de la ciutat i de les que ell va participar-hi personalment quan era un infant i en el fenomen de masses que s'han convertit en l'actualitat. Més enllà d'això va insistir en l'expressió de fe que hi ha al darrera i del grup humà que treball any rera any per a commemorar la passió, mort i Resurrecció de Nostre Senyor. 
Acabat el parlament la Vice-presidenta de la Confraria del Sant Crist de l'Agonia va presentar el cartell després d'un petit anunci en el que es van poder veure imatges del Sant Crist a la Ciutat.  Va fer una presentació poètica i emotiva del cartell recordant el que simbolitza l'Agonia de Jesús i Santa Maria de Mataró per a tots els cristians de la ciutat.
La vice-president del Sant Crist de l'Agonia Presentant el Cartell.

Al final de l'acte l'Alcalde de la ciutat, il·lm. sr. Joan Mora, va animar a tots els confrares de la ciutat a seguir treballant per al que alguns i ell consideren "de les millors processons de Catalunya", no només per la seva musicalitat, vistositat i gran participació de persones, sinó per tot el que hi ha darrera. Va indicar que recollia la proposta llançada per la Comissió per part del sr. Josep Jubany, i va indicat que la Setmana Santa també és un símbol de la ciutat.

Il·lm. Alcalde Joan Mora
 
Vídeo que es va presentar i que recull diversos moments de la Setmana Santa de Mataró del 2011:


A continuació us oferim l'entrevista realitzada per Mataró Ràdio a Rafale Acedo, Angel Montes i Manuel Castells sobre la presentació del cartell. ( que trobareu a partir del minut 40)


Veiue aquí el programa d'actes 2012:




Potser t'agraden aquestes entrades