Processó del Carme

Processó de la Verge Marinera

Abans de la celebració de les patrones de Mataró, Les Santes, a Mataró s'organitza la Processó en Honor a la Mare de Déu del Carme. 
Aquesta processó es va recuperar va prop de 20 anys a la ciutat per part de la Confraria de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors, ja que en el passat tenia força tradició, i es va afegir la devoció que tenien a la Verge del Carme tot un seguit de confrares i persones que provenien de ciutats amb llarga tradició marinera.
Imatge: Moment de l'Eucaristia a l'Ermita de Sant Simó-.
El Proppassat dia 18 es van realitzar els actes en commemoració iniciant-se amb una Eucaritia a la Ermita de Sant Simó presidida per msn.Joan Josep Badia, acompanyats per msn. Jordi Espí, arciprest de Mataró i msn. Batlle, vicari de Sant Josep. La missa va anar acompanyada dels cants corals del Sagrat Cor de Jesús de les religioses franciscanes el Sagrat Cor.
Imatge: Inici de la Processó cap a la Platja de Sant Simó.
Acabada l'Eucaristai s'inicià la Processó de la Verge del Carme que va comptar amb l'acompanyament de Manuel Zamora, president del Consell de Confraries de l'Arqubistat de Barcelona, així com una representació de confrares de la Cofradía del Santísimo  Cristo Redentor de Badalona.


Imatge: Els portants de la Mare de Déu del Carme l'ubiquen a la embarcació.
Com és habitual en aquesta processó es va fer un recorregut marítim de la platja de Sant Simó fins al Port, acompanyat de diversos pescadors i embarcacions de la ciutat. Enmig de la Platja es va fer una ofrena.
Imatge: Detall de la Processó pel passeig marítim.
Arribats al Port de Mataró es va fer la Processó a peu acompanyats per la Banda de Tambors i Cornetes de la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors.

Molt més sobre la Processó del Carme clicant aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades