PROCESSÓ DEL CARME

VERGE DEL CARME PATRONA DELS MARINERS

Com cada any, el primer diumenge després del Dia del Carme, la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors de Mataró organitza la festivitat i processó del Carme per la costa de Mataró.

Enguany es va celebrar una Misa en honor a la Patrona del Mar i dels mariners a l'ermita marinera de la ciutat, Sant Simó, celebrada pel Conciliari de la Comissió de Setmana Santa msn. Vicenç Mira.

Acte seguit els portants de la Mare de Déu del Carme, ataviats amb roba blanca de pescador, varen pujar la imatge a una de les barques de la confraria dels pescadors de Pèking i la van portar fins al Port de Mataró on era esperada per un públic nombrós.

Des d'allà es va procesionar la imatge acompanyada per la Banda de Tambors i Cornetes de la mateixa Germandat, i acompanyats també per altres germandats del Maresme.

La Processó va finalitzar a la Basílica de Sant Simó on molts fidels esperaven veure arribar la processó.Imatge: Moment de la Processó pel Passeig Marítim.Imatge: Els i les portants de la Mere de Déu passen per sota del pont de Sant Simó. Imatge: Els i les portants fan una reverència davant l'ermita de Sant Simó. Imatge: Detall del pas, la Verge i les/ les portants.

Potser t'agraden aquestes entrades