ENTREVISTA D'AVUI.

Entrevista a Àngel Rubio, membre de la Comissió de Setmana Santa.


Què ha canviat respecte a l'any que es van recuperar les processons, a l'any 1986, a les processons de Mataró a l'actualitat?
Vàrem començar un grup de gent del Centre de la ciutat, vinculats a la parròquia de Sant Josep i de Santa Maria. Mai ens hauríem imaginat que agafaria la volada que va agafar, i sobretot, que la gent de la immigració dels seixanta, d'altres zones del país se sumarien en el projecte de la Setmana Santa de Mataró, creixent tant als barris i fent que es prosperés tant. Ha canviat que s'han convertit en actes amb molta participació, i s'han inclòs elements de viure la Setmana Santa típica d'altres zones, i sobretot que hi ha moltes germandats, cadascuna amb la seva singularitat pròpia.

Enguany la tracicional NIT DEL SILENCI no s'ha pogut realitzar; l'any que ve la ciutat de Mataró recuperarà aquesta processó?
La nostra voluntat és que així sigui. Els membres de la Coronació d'Espines i L'Oració de l'Hort treballarem, juntament amb la resta d'entitats de la ciutat, per a que així sigui. És probable que hi hagi algun tipus de transformació, i tenim un any per a fer-ho.
Aquest any ha estat un cop el no poder fer aquesta processó, sobretot per la força emotiva que tenia ja que va ser la primera processó que es va recuperar a la ciutat. S'ha de reconèixer que la resta de confraries i germandat ens han donat tot el seu suport, i això demostra que hi ha molta unió entre nosaltres.

Com veu el futur de la Setmana Santa de Mataró?
Les confraries tradicionals, les antigues de la ciutat, estem veient com ens costa seguir el ritme de les confraries i germandats de nova cració, la nostra preocupació és que comencem a veure que és probable que tinguem alguns problemes per garantir el relleu generacional. Cada vegada més la Setmana Santa arrela més als barris de la ciutat, agafa molta força, i això es demostra en el treball i la devoció dels membres d'aquestes confraries, el futur de la Setmana Santa va per aquí. Volem mantenir les tradicions, i anem de la mà i en bona sintonia d'aquesta realitat.

Vostè és portant del Sant Crist, com viu la Setmana Santa un portant del Sant Crist?Per a mi portar el Sant Crist és el millor de la Setmana Santa. És una penitència, una tradició, una ofrena... portar el Sant Crist t'aporta serenor, respecte, compartir, reflexionar en la via de la creu... En el meu cas, a més, hi ha un component emotiu de centralitat en la meva vida familiar pel fet de ser portant del Sant Crist, el meu fill també va ser portant en vida.

Potser t'agraden aquestes entrades