Segueix el Divendres Sant

La Processó General en directe

Mataró televisió fa un desplegament excepcional i retransmetrà la Processó General en Directe. A través de Mataró Audiovisual en directe, podreu seguir tot el que passa a l'interior de la Basílica, l'inici de la Processó i tot tipus de detalls i entrevistes. També ho podreu seguir per internet o través dels canals d'streaming des de les 18:30 fins a la sortida del darrer Misteri. A la plaça de Santa Maria també es podrà seguir, així com a l'interior de la Basílica, per unes pantalles de televisió gegants. 


Aparcament i transport públic. 
Es recomana moure's a peu per la ciutat. Si no és possible, l'aparcament públic del Camí de la Geganta estarà obert amb motiu de la Processó General. Podreu deixar allà el vehicle. Podreu passar per l'Oficina de Turisme de Mataró (La Riera, 48) a recollir tiquets de descompte del 50% ( fins que s'esgotin). També podreu utilitzar d'altres aparcaments privats al Camí Ral ( La Rambla) o el Port de Mataró, si veniu fora de la ciutat.


Per als que vingueu des de Barcelona, podreu consultar els horaris  dels autobusos discrecionals Mataró-Barcelona aquí o trucant al 937981100, o utilitzar el tren de rodalies. Consulteu horaris aquí.

Recorregut

Aquest any 2018 la Processó no passarà pel carrer Nou. Es recupera el tram antic i s'inicia des de la Basílica de Santa Maria per agafar el carrer Sant Francesc d'Assí, C/ Bonaire, La Riera, Carrer d'Argentona, El Torrent, Plaça de Santa Teresa i finalització a la plaça de Santa Anna. 

També abans i després de la processó hi haurà trasllats de misteris, però aquest és el recorregut oficial de la Processó. 


Accedir a la plaça Santa Maria
L'accés a la plaça només podrà ser pel Carrer Nou i carrer Santa Maria. L'accés pel carrer Sant Francesc d'Assís estarà tallat i només serà per a ús de residents i persones de l'organització. Preguem disculpes per les molèsties a veïns i veïnes.

A partir de les 17:00 no es podrà accedir a la Basílica per motius de seguretat i organització. Si podrà accedir el públic participant i assistent als oficis de la Basílica. 

Consells pràctics
Viure la processó al carrer de Sant Francesc d'Assís no serà viable. S'aconsella gaudir del tram del Carrer d'Argentona, el Torrent, Plaça de les Tereses i Santa Teresa. 

S'aconsella el carrer Argentona, ja que permet veure la totalitat del misteris i cadascú amb el seu estil propi. 

Es recomana evitar cadires plegables i cotxes de nens a les zones de més confluència de públic.  
Lavabos
Hi haurà serveis de lavabos en diferents punts del recorregut, sobretot a la plaça de Santa Maria, La Riera, final carrer d'Argentona, plaça de Les Tereses i plaça Santa Anna.

Emergències
La Direccio de Cultura de l'Ajuntament de Mataró ha organitzat, juntament amb d'altres serveis públics i la Comissió de Setmana Santa, un Pla Especial per a les Processons. 

Com qualsevol acte ciutadà amb confluència de públic, hi haurà serveis d'assistència sanitària i personal de seguretat.

Davant qualsevol cosa, adreceu-vos al personal d'ordre que trobareu identificats, els agents de policia local o els professionals sanitaris.

Recordeu que davant qualsevol cosa, podreu trucar al Servei d'Emèrgencies 112.

Hi haurà punts d'assistència Sanitària a la plaça de Santa Maria, la plaça de les Tereses i a la plaça de Santa Anna. 


Recordeu visitar l'Oficina de Turisme de Mataró

L'Oficina de Turisme us facilitarà informació de tot el que passa en aquest dia i en tot el calendari festiu de la ciutat de Mataró. La seva ubicació és la Riera, 48 però també podreu accedir a través del portal de turisme aquí.


Xarxes Socials

Visiteu  mentre espereu les webs de les confraries i germandats, allà trobareu accés a tots tipus de recursos de vídeo, imatges, informació dels estils de cada confraria i misteri. 


Gaudiu d'aquesta processó, recordeu seguir els consells de l'organització. Recordeu que a part d'un acte plural i cultural, és un acte religiós per a les persones que participen de la processó. 

Gràcies pel vostre suport i col·laboració. 

L'organització, d'avantmà, demana disculpes als veïns i veïns dels trams afectats per circulació i d'altres elements de seguretat. Hi haurà personal de seguretat per garantir accés a peu a residents i zones de pas habilitades. 

L'organtizació es reserva la modificació i/o alteració d'horaris i altres elements a indicacions dels responsables públics del Pla d'Especial de Processons.