Mataró anuncia un programa de Setmana Santa ple d'actes i activitats per al 2023


Un altre any, Mataró es presenta amb un programa molt extens i complert. I ho fem en un temps de dificultats, d’haver passat per situacions complexes de la pandèmia, en una ciutat on convivim amb d’altres confessions, amb un suport institucional i públic que sovint a qui us parla li genera molts dubte... I ho fem sabent el que costa fer-ho i mantenir la il·lusió de cada any renovada.

Un programa que presenta 44 activitats.

-     9 processons iniciant-se ja una setmana abans amb la Coronació de la Verge de la Soledat que és una gran festa de barri a Cirera, la Processó de Maria al Peu de la Creu que anuncia que ja tot comença que és el pòrtic de la Setmana Santa i que aquest any canvia el seu recorregut passant pels carrers del centre històric; la Processó del Prendiment que omple el Diumenge de Rams, el Via Crucis de la Llàntia que recorre les pujades i baixades del barri, la Processó de Dijous Sant la Noche Morada que porta l’accent més meridional i del Sud al barri de Cerdanyola; la Nit del Silenci més tradicional, austera i de tradició catalana; la processó del Divendres Sant, una processó amb la participació de totes les confraries, germandats i Armats de Mataró, que recupera el recorregut tradicional i que es Patrimoni Cultural de la ciutat; la Processó del Silenci que uneix l’Esperança amb Cirera amb el Crist jacent i la mare sola; i la darrera la Processó de l’Alegria , la infantil de Crist Ressuscitat i que és motiu del cartell 2023.


-          Una ciutat que cada diumenge celebra el via Crucis a temples i parròquies a mans dels cossos de portants, i que s’uneixen al via Crucis Interparroquial de Mataró el Divendres Sant al matí recorrent un camí de més de 300 anys d’història que van impulsar els caputxins de la ciutat.


-          També trobarem actes sagramentals com la Passió al pati del rector de Santa Maria que enguany celebra els 40 aniversari, o l’escenificació del Prendiment abans de la Processó, o la vestició de la Mare de Déu dels Dolors que ens remunta al segle XVIII.


-          També anunciarem de forma conjunta la Setmana santa amb un pregó que aquest any és de pregoners, en un acte conjunt i de record a mn. Jordi Ila.


-          Actes també culturals com assaigs solidaris, concerts, o la Matinal de Saetas que durant 30 anys va presentar el desaparegut Rafa Acedo i membre d’aquesta comissió.


-          I multitud d’actes com els trasllats, exaltacions com la Jesús Coronat d’Espines i Maria S. De las Angustias, els tríduums de les confraries o les celebracions del tríduum pasquals.

 


Mataró presenta el seu programa i el seu cartell. Amb orgull anunciem, gaudim, fem-ho en familia, i també en aquesta família que som hereus d’una tan bella i antiga tradició.

 

Celebrem, gaudim i anunciem.

Què vista la nostra bella i antiga tradició.



Més informació i imatges:

Potser t'agraden aquestes entrades