La Passió d'Argentona: Jesús, vida després de la mort.

 
Aquest cap de setmana s'ha pogut escenificar La Passió d'Argentona. Després d'un temps d'alteracions de calendari per les mesures i restriccions del context Covid-19, el món de les passions, i de forma concreta La Passió d'Argentona recupera la seva presencialitat i esplendor. 

 

Un acte sagramental que recull el moment del judici i sacrifici de Jesús  fins la seva ascensió a la Casa del Pere. 

Un Passió que se juga entre el missatge dels evangelis i la dimensió humana de tots els personatges que son recollits als textos. Alterna l’entramat de pors, supèrbies com les de Ponç Pilat, disputes polítiques, por dels apòstols, fermesa  i testimoni de Maria, els somnis de Clàudia, les tensions entre Josep d'Arimatea i Caifàs al Senedrí... des de l'endemà de la mort. 


Una Passió escenificada per actors i actrius amateurs d'Argentona i amb col·laboració també de membres de Mataró. Una magnífica obra que caldrà esperar a la segona pasqua del 2023 per tornar a viure-la. 

 

Un bon acte que és un exercici de catequesi, però també un bon recull de la interpretació d'aquests fets històrics que han marcat els darrers dos mil·lennis. 

 

A la darrera sessió, la de diumenge a la tarda, va comptar amb la presència de membres de la Federació Catalana de Passions, així com també Monsenyor Javier Vilanova, Bisbe de Barcelona. 







 






Accedeix al reportatge fotogràfic aquí

Potser t'agraden aquestes entrades