Bona festivitat del Carme

 


Avui 16 de juliol se celebra la festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona marinera, protectora i de l'ordre de les Carmelites.

D'on ve la festa?

Aquest ordre religiosa es va desenvolupar a occident durant el s. XIII agafant com a nom del Mont Carmel a Terra SAnta, on deia la tradició va iniciar-se en l'espiritualitat el profeta Sant Elies a l'Antic Testament. Recordem que Elies va proclamar que Déu era l'únic i verdader. 

Els religiosos i religioses de l'ordre carmelitana van consagrar la seva vida a Déu i van trobar un model d'humilitat i sencillesa en Maria i també van seguir a d'altres que els havien precedit com eren els monjos que motls segles abans habitaven el Mont Carmel. 

Amb la invasió sarraïna els carmelites es van veure obligats a marxar i van entonar el Salve Regina. Diu la hagiografia que la Mare de Déu es va persentar i els va dir que seria l'Stella Maris, la seva estrella del Mar. 

Avui 16 de juliol es recorda la importància d'aquella ordre, que encara és viva. També que al 1251 es va presentar envoltada d'àngels a Sant Simó Stock, quan li va entregar l'escapulari com a símbol de privilegi i de protecció per a la vida eterna. 

Amb el temps la Mare de Déu del Carme ha passat a ser patrona de nombrosos pobles, protectora dels homes de la mar i és una festa molt concorreguda a tot el Mediterrani i a tota Llatino Amèrica. 


Més informació.

Potser t'agraden aquestes entrades