Acte en record i ofrena floral a Sant Cugat, mestre de les Santes i un dels primers màrtirs catalans

 


La tarda del dijous es va celebrar un acte per recordar la figura de Sant Cugat. 

La xerrada va anar a càrrec de l'historiador i congregant, Xavier Alarcón. 

Va relatar de forma història el que se sap de la figura de Sant Cugat. També va exposar la seva relació i unió amb les deixebles Santa Juliana i Semproniana, així com també amb el seu germà Sant Fèlix. 

De Sant Cugat va remarcar la importància per al primer cristianisme a Catalunya, el fet que és un dels primers màrtirs i tot el que va suposar per a les dècades posteriors, i com no segles després. Una figura notòria i molt rellevant a la història cristiana de Catalunya. 

Va remarcar l'estreta relació de Sant Cugat amb la figura de les Santes i que fins fa uns segles anaven juntament.  Per això la imatge de la urna i les relíquies de les Santes, era com un retrobament entre el mestre i les deixebles 250 anys deprés. 

Va aprofitar les pintures d'en Miquel Massot presents a la capella, deixeble de Sert, per acompanyar l'explicació, així com la presència de la urna (rèplica de la original), on estan les relíquies del Sant  per explicar també la seva història i trajectòria.

Sobre la urna, va mencionar és el primer moment on apareixen gràficament les Santes, prop del 1300. 

A la part final, va recuperar un text de ritus visigot dedicat a Sant Cugat d'una gran bellesa. 

Acte seguit es va fer una ofrena floral al mestre i les deixebles, en motiu d'agraïment al gran llegat deixat. 

L'acte va acabar amb un parlament i oració conjunta dirigida per mn. Josep Rodríguez, rector de la Basílica de Santa Maria. 




Potser t'agraden aquestes entrades