Sortida cap el Rocío 2022

 


El proper cap de setmana se celebra la festa de la Pentecosta. Una festivitat notable però també una diada central en el món dels rocieros  y rocieras. 

La Virgen del Rocío  entre moltes de les letanies i noms que rep, hi ha el de Blanca Paloma. Aquesta està relacionada amb la Pentecoste, amb la vinguda de l'Esperit Sant a la Mare de déu i els apostòls, i està representant per un colom. 

Al Sud a Almonte podran celebrar el primer Rocío després de molts mesos de restriccions i també a Catalunya a la ciutat de Terrassa on s'apropen rocieros i rocieras que no es poden desplaçar a Huelva. 

A Mataró hi ha dues entitats rocieres com entitats de Glòria i que són la Hdad. Rociera Divina Pastora i la Hermandad Nuestra Señora del Rocío de Mataró. 

Aques divendres, aprofitant el cap de setmana, mataronins i mataronines es concentraran a la Torre Palauet a les 13.00, seu de la Hermandad Divina Pastora, per a fer el primer vi d'honor després de tant de temps. Acte seguit cap a les 14.00, iniciaran el camí a peu cap a Terrassa. 
 

Imatge de l'inici del camí a l'any 2019 a Can Palauet,

Per la seva part la Hermandad Ntra Sra del Rocío de Mataró iniciarà el seu camí cap a la Blanca Paloma el divendres a les 16.00h, després de la benedicció de romero i començarà des de Mercavallès.
Sortida i arribada l'any 2019 de la Hdad. Ntra. Sra. del Rocío de Mataró. 


Potser t'agraden aquestes entrades