Les confraries de Mataró, qui són aquests apassionats?

 


El dimarts 22 de març es va poder celebrar la xerrada-col·loqui proposada fa dos anys per part de l'Associació Amics de Mataró. Aquesta va ser aplaçada per culpa dels diferents confinaments i finalment es va poder fer a l'Ateneu de la Fundació Iluro.

La xerrada va anar a càrrec del sociòleg mataroní i membre de la Comissió de Setmana Santa, Jordi Merino, i va comptar amb la introducció de Pim Montserrat i pel periodista Manuel Roca Quadrada. 

La xerrada va intentar dona resposta al fenomen de les confraries mataronines i de la província de Barcelona en tant que fet social, cultural i vivència religiosa des d'una perspectiva sociològica. 

Va fer una introducció per a donar resposta a la pregunta formulada pels Amics de Mataró i que era el títol de la xerrada per a fer una repàs breu de l'esplendor i context espinós en el que es relacionen aquestes entitats.  Va centrar part de la intervenció per a fer entendre el perquè del creixement a la ciutat i quin tipus de persones hi ha en aquestes entitats, quin tipus d'actes fan, per a què ho fan... per a aportar elements reflexius i de vivència del fet religiós i com es viu per part dels membres de les confraries.  

A la part final va aportar una dimensió crítica per a fer-se algunes preguntes sobre el context pre-pandèmic amb algunes metàfores per a fer entendre al públic la senda del camí. 



Potser t'agraden aquestes entrades