Condol i agraïment a mn. Estanislau Figuerola, diaca de Reus.

 

 Aquest dies s’ha rebut la notícia que mn. Estanis Figuerola ha estat crida a la Casa del Pare.

Mn. Estanislau era un diaca amb molta trajectòria. Una persona molt implicada en la vida religiosa i cultural de  la ciutat de Reus.  Entre les diferents responsabilitats de diaca tenia també al seu càrrec la rectoria de diferents parròquies, a més d’haver estat diaca  arxiprestal i permanent de Reus.

 

Era també un membre actiu de les confraries de Setmana Santa i va ser  consiliari de l'Agrupació de Confraries de la Setmana Santa de Reus fins l'any 2020.

 

Abans de la pandèmia, va publicar un llibre de poesies dedicats a la Passió i de forma concreta als misteris i passos de la Setmana Santa de Reus. Bàsicament era un recull d’inspiracions i poemes que va anar escrivint del 1996 al 2018.

 

Amb relació al seu llibre, explicava que més enllà de les composicions i rimes, era un intent d’encabir la Setmana santa en el seu conjunt.  I el més important del llibre era que calia recordar el missatge del perquè és una processó, que se cerca i que era important despertar la curiositat i la estima a la Setmana Santa on el missatge era el fonamental.

 

En algunes ocasions va participar en els congressos catalans de confraries i germandats on sempre remarcava que el més important és el missatge de la Resurrecció. Que la Setmana Santa és un llegat històric ple de colors, estils però en el fons d’una gran fortalesa evangèlica.  

Potser t'agraden aquestes entrades