Ofrena a la Missa de Les Santes 2021

 

Marçal Casanovas amb l'esboç de les figures per a les ofrenes ( muntatge)


Aquest any la Missa de Glòria a les Santes es farà també amb mesures i restriccions.  Fa dies a la premsa es ve comentant el format de com serà la cantada, es va fer un acte el proppassat dimarts per a recordar la seva importància al pati del rector de Santa Maria i segons s'ha vist al web de reservar d'entrades  ja s'han exhaurit. 

Una de les novetats d'aquest 2021 serà recuperar un petit costum singular que es feia en el passat de forma singular algun cop. Era fer algunes ofrenes durant la Missa i així va ser amb determinades figures d'autors mataronins tant de renom com alguns més populars.  Encara es conserven algunes a Santa Maria i d'altres estan presents per la ciutat.

N'hi ha de molt conegudes com són les d'en Jaume Arenas (1965) o la de Josep M. Diamant i el mateix Jaume Arenas ( 1955 al fons marítim) , les de Manuel Cusachs  ( creiem 1979, n'hi ha diferents) o la de Josep M. Gomis ( anys 90 que estan a la parròquia de Maria Auxiliadora).

Aquest any el mataroní Marçal Casanovas ha volgut recuperar aquella tradició singular i oferirà unes figures de les Santes en terracota. Us avançem  l'esboç a la notícia, 

Potser t'agraden aquestes entrades