dimecres, de desembre 23, 2020

Dues imatges de la Setmana Santa de Mataró guanyadores del concurs de fotografía Cofrade de Catalunya

 El CERCAT ( Centro de Estudíos Rocieros) creat l'any 2006  és una institució que té com objectiu promoure, compilar i difondre informació existent sobre la cultura popular a Catalunya i també de la cultura andalusa. 

Des de fa 14 anys convoca un concurs de fotografia a nivell català, on ha agafat rellevància la dimensió de Catalunya Confrare. 

Ahir es va reunir el jurat qualificador i la munió de col·laboradors, així com institucions que hi participen i van fallar els guanyadors d'aquesta edició. 

De forma concreta, hi ha una imatge del mataroní Antonio Neila en l'apartat Rocío, però també hi ha una segona i tercera menció per a dues imatges de la Setmana Santa de Mataró.

Són una imatge de la Processó Infantil a Crist Ressuscitat de l'any 2019 oganitzada per la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra de la Esperanza i un porant de Jesús Captiu a la processó del Prendiment 2019.

A la primera es veu un dels petits confrares de la Diputació Infantil concentrant amb el pas, titulada " el petit confrare".  És una foto d'Izan Merino.

A la segona titulada com " una mica més",  s'aprecia el dolor i sobreesforç d'un dels portants de Jesús Captiu arribant a la popular coneguda Baixada de les Escaletes, on fan una pujada corrent. És una foto de Jordi Merino.