Avivament confrare el dia del voluntariat

 

LA Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Srta. de la Esperanza va organitzar amb motiu de la setmana del voluntariat i la festivitat de la Inmaculada l'Avimament Confrare. 

L'aviviament, en tant que acte, fa menció a un despertar amb força, de manera intensa i amb moltes ganes. 

Aquest va ser el motiu de l'acte que va va aplegar diferents moments. Per un contat, es va oferir un discurs inicial recordant la durera de la pandèmia a nivell de salut i el seu impacte social, i com voluntaris i professionals han estat treballant des de casa o a primera línia. Per a ells es va fer un petit acte de records i homenatge.

També es va passar en el Teatre Monumental el reportatge del Dijous Sant, Nit Morada.

Al mig de l'acte Antonio Neila va oferir una oda confrare per a recordar com una persona ha viscut aquest moment i com es prepara per a tornar. 
La part final de la seva oda es va anomenar "tonarem!" i va posar als presents a flor de pell i ganes de continuar. 

A la part final es van fer entrega de les menciones Fidelitas confrares 2020 que van anar a a 
 Felipe Hernández pel seu treball desinteressat, a Mn Jordi Illa pel seu suport pastoral durant la pandèmia i oferir recursos on line,  a la Hermandad Nuestra Señora del Rocío de Mataró, al comunicador Julio Garrido  per tenir al dia tota la informació cultural de la ciutat, i a títol pòstum a  Antonio Merino del Olmo, per una vida dedicada al món confrare.

El conductor de l'acte, va ser Jordi Merino, qui va fer algunes mencions i reflexions al moment actual. Va agrair l'assistència i la no assistència a les persones de risc, també a la Direcció de Cultura per oferir suport en el mateix.  També va fer un repàs de tot el que han fet les confraries, qui no han parat des del primer dia.  
 
Va recordar també les persones del món confrare que ens han deixat aquest any, i de forma especial Joan Rovira dels Armats de Mataró, Àngel Rubio impulsor de la Comissió de Setmana Santa i actiu fins el darrer moment, a Josep Maria Palomer president honorífic de l'Oració del Senyor a l'Hort i més recentment a l'Encarna Sánchez també de la Comissió de Setmana Santa. Però també va insistir en el record a la vida, sobretot per totes les persones que encara tenen molt per oferir i algunes que han nascut aquests dies. 




Más informació: 

Potser t'agraden aquestes entrades