Missa de la festivitat de les Santes 2020




El 27 de juliol es va celebrar la festivitat de les Santes Juliana i Semproniana, verges i màrtirs, patrones de la ciutat de Mataró.

Aquest any, tant la festa popular que ho envolta, com la celebració de la Missa de les Santes ha estat marcat pel context i l'evolució de la Covid-19, així com ho va estar també la celebració de la Pasqua, Sant Jordi o la Setmana Santa. 

Malgrat això, el Patronat de les Santes, la parròquia de Santa Maria i  l'Arxiprestat de Mataró  van poder celebrar d'una Eucaristia conjunta i en Honor i Glòria a les patrones.  Però també una missa com a acte de record per a totes les persones que han patit durant aquests mesos i en agraïment a tots els voluntaris/àries i professionals que hi han fet front des del primer moment. 

Convidats i convidades del Patronat de les Santes, cantaires, membres de les comunitats religioses de Mataró, així com persones que es van apuntar prèviament i al llarg de la jornada van copsar l'aforament permès per aquest acte. També es va poder seguir en directe gràcies a Mataró Televisió

La Missa de Santes, tal i com es coneix, no es va poder celebrar amb tot el seu esplendor com ho va concebre Mn. Blanch, música i participació. Però es va poder fer aquest acte i emplaçant-se a poder-ho fer en el futur. 
L'ofici va ser presidit pel Bisbe Auxiliar de Barcelona, Msn. Antoni Vadell, juntament amb el rector de Sta. Maria, mn. Josep Rodríguez, l'Arxiprest de Mataró, mn. Jordi Illa, i gairebé la totalitat de preveres de Mataró, així com els anteriors rectors de la Basílica. 

Com a convidats, hi havia representants del Consorci Sanitari del Maresme, de Protecció Civil, així com de la Creu Roja, en record dels professionals que han treballat durant la pandèmia.  També hi va assistir l'Alcalde de Mataró i diferents representants de gairebé tots els grups municipals.  

Al final de l'ofici el tenor Josep Fadó i la soprano Lídia Martínez, acompanyats pel mestre Francesc Cortés van interpretar un moment de la Missa de Glòria. 

La Comissió de Setmana Santa va poder participar també, facilitant els accessos i protocol de seguretat a la Basílica. 

Potser t'agraden aquestes entrades