L'Arxiconfraria de la Puríssima Sang de Barcelona recupera una imatge de la Mare de Déu

Aquests dies en què les confraries i germandats d'arreu de Catalunya estan tornant a poc a poc a recuperar els seus cultes, és notícia la recuperació d'una imatge de la Mare de Déu dels Dolors, propietat de l'Arxiconfraria de la Puríssima Sang de Jesucrist, establerta a la basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona. 

Imatge de la Mare de Déu dels Dolors que 
acompanya el Sant Crist de la Puríssima Sang 

Aquesta Arxiconfraria és l'entitat més antiga a Catalunya sota l'advocació de la Puríssima Sang de Jesucrist, atès fou fundada a començaments del segle XVI per, entre d'altres, Isabel de Josa, una de les protectores que tingué sant Ignasi de Loiola a terres catalanes. 

                                                Interior de la capella de la Sang abans de 1936

L'Arxiconfraria de la Sang, des dels seus inicis, va desenvolupar una important tasca espiritual, especialment entre aquelles persones condemnades a mort. Així, els confrares s'encarregaven d'acompanyar al condemnat en els últims moments de la seva vida, acompanyant-lo en el moment de l'execució amb la imatge del Sant Crist. 

Quadre de Ramon Casas que representa una execució per "garrote vil" a Barcelona


Amb el pas del temps, l'Arxiconfraria de la Puríssima Sang adquirí una rellevància destacada en les celebracions de Setmana Santa a Barcelona, esdevenint l'organitzadora de la processó de Dijous Sant. 

Quadre que representa l'adoració a les cinc llagues de Crist el Divendres Sant 


En l'actualitat, i cada divendres a partir de les 18.30 hores, l'Arxiconfraria de la Puríssima Sang organitzada, en la seva capella, el rés de vespres, amb la celebració, posteriorment, d'una missa. 


Potser t'agraden aquestes entrades