Preparar el diumenge de Rams amb els infans i en família

El proper diumenge serà Diumenge de Rams. Un dia central a la Setmana Santa i que rememorem l'entrada triomfal de Jesús a Jurasalem i l'inici de la Setmana de Passió.

El Diumenge de Rams ha estat un dia preeminent, familiar, d'estrena, de germanor, de dinar plegats, de celebració...

A Mataró ha estat un dia tradicional des de sempre. Les famílies s'ha aplegat als patis de les parròquies i als carrers per a celebrar la missa i benedicció de palmes i palmons, anar a dinar en família, aprofitar per a retrobar-se amb confrares de la ciutat, anar a veure la Matinal de Saetas i per la tarda la Processó del Prendiment o participar del Via Crucis de la Llàntia. 

Aquest any la benedicció de palmes i palmons no es podrà fer com sempre. Però això no traurà l'essència de la festivitat, els seus valors i ni molt menys que els infants es quedin sense les seves palmes i palmons. 

Per això, ens sumem a les desenes de crides que hi ha a les confraries i germandats d'arreu a que es facin les palmes i palmons amb els materials que tingueu a casa. Per això us fem a mans d'un tutorial molt bàsic on només hem d'utilitzar un full. Així podrem tenir la nostra palma. 


 

També us fem crida a  una altra proposta que es que agafeu algun element floral, o full que tingueu per casa i li poseu un llaç o algun engalonament i el poseu a la porta de casa.  Un acte per donar la benvinguda a Crist triomfant amb l'inici d'aquesta Setmana Santa que també podrem viure amb plenitud.

Malgrat el confinament, com mencionen les diferents propostes, els cristians ens mantindrem connectats i aclamant a Jesús en la seva entrada, també a les nostres cases.   La Setmana Santa no se suspèn, es viurà a cada casa.

Si no teniu cap ram o element floral a casa, també ho podreu fer amb paper, podreu cercar molts tutorials a les xarxes. 


Us animem a fer una imatge i penjar-ho a les vostres xarxes social amb el hastag #setmanasantamataro o #diumengederams. Si teniu intrgram el podreu vincular amb  @matarosetmanasanta

També podreu seguir la missa de rams en directe des de Mataró des de la capella del Col·legi Salesians o des de la parròquia de Maria Auxiliadora. 

Potser t'agraden aquestes entrades