Crida a l'oració universal avui a les 18:00 des de Roma


La benedicció Urbi et Orbi és coneguda també com la benedicció Papal.  És una benedicció que es dóna a Roma i a tot el món sencer.  És més coneguda perquè és habitual veure-ho des del balcó de Sant Pere el dia de la Nativitat del Senyor, així com el Diumenge de Pasqua cada any.

Aquest acte té un origen a l'Imperi Romà i es va estendre a tots els catòlics.  Les paraules Urbi et Orbi es van posar de manifest per primer cop a la Basílica de Sant Joan de  Letrán en una frase que feia referència a la primera església catedral construïda a Roma durant l'època de Constantí I, fill de Santa Elena. 

Avui dia 27 de març de 2020 l'Església ho farà de forma excepcional a tenor de la situació de pandèmia que viu el món. El Sant Pare crida a l'oració a tots els catòlics del món per a pregar per les famílies que ho estan passant malament i demanar la protecció de Déu.  A més, segons s'ha fet menció, malgrat els nous sistemes digitals, es facilitarà la indulgència plena d'acord amb les condicions actuals amb el compromís de poder celebrar el penediment i la celebració de l'Eucaristia conjunta en comunitat quan els nous escenaris ho permetin. 


Des de la Comissió de Setmana Santa emetren també en directe aquest acte des del canal Setmana Santa Mataró. 

També aquest acte es podrà seguir per nombroses xarxes digitals avui:

Potser t'agraden aquestes entrades