Benedicció d'una Mare de Déu dels Dolors a Sant Pau


El dissabte 7 es va beneir una imatge de la Mare de Déu dels Dolors que data del  s.XIX i que ha estat restaurada fa poc.  L’acta va ser a la parròquia de Sant Pau de Mataró i mn. Litus Ballbé va fer la benedicció amb la col·laboració dels diaques i amb la presència dels confrares e la Coronació d’Espines.

Montse Garcia Torres, després de la benedicció va prendre la paraula i va agrair l’acollida rebuda per part de la Confraria de la Coronació d’Espines.

També va agrair la presència de membres de les diferents confraries, germandats i Armats per un dia, que per a ella era important. I va remarcar fer-ho a Sant Pau, la parròquia que va acollir a la Coronació d’Espines durant molt anys juntament amb el senyor Àngel Rubio.

Va presentar la talla que es va beneir, una talla del segle XIX pertanyent a l’àvia del seu sogre, anomenada Dolors. Per aquest motiu van tenir una Mare de Déu dels Dolors a Casa.
Durant el temps de guerra la comarca del Maresme, i en especial tot Catalunya van patir la crema i destrucció de gran part del patrimoni religiós.

El seu sogre tenia por que fos cremada per anarquistes o membres del Front Popular per tant la va amagar a sota d’un galliner durant el temps de la Guerra Civil. Passada la lamentable guerra la van tornar a casa a Argentona.
La parròquia de Sant Juià va ser cremada i es va destruir el gran patrimoni que tenia, entre d’altres el gran retaule gòtic i tot un seguit d’imatges processionals.

Aquesta Mare de Déu, va ser la primera que va processionar després de la Guerra gràcies al sobre de Na Montse, que es va oferir per a fer-ho. Segons va dir, era una persona molt forta de creences però que vivia especialment la Setmana Santa com a confrare. Espera el temps per a veure les processons de Mataró i a Argentona. Gaudia veient al seu fill Francesc “Kiku” als Armats de Mataró, i a la seva família processionat.

L’avi de la família va cedir a na Montse i en Francesc la imatge i els va demanar que la cuidessin, ja que havia passat 4 generacions a la família.

L’escultor i imaginari Miquel Àngel García Jurado es va fer càrrec del repte de restauració d’aquesta imatge capipota catalana, i que tan important era pera la família.  Durant l’any i quatre mesos que va estar la imatge a Córdoba, l’avi va ser cridat a la Casa del Pare i no va poder veure la restauració i la seva recuperació.


Va cloure el ser parlament agraint el suport de Carlos Gutiérrez Madrigal i a en Javier Lechuga que li han donat suport en el muntatge, entre d’altres persones.  I com no a l’Àngel Rubio i la seva dóna Ana María per la tasca als inicis de la recuperació de la Setmana Santa de Mataró.