El tabernacle de la Mare de Déu del Roser


El retaule de la Mare de Déu del Roser 

La Confraria de la Mare de Déu del Roser va ser una de les més actives de la nostra ciutat d'ençà la seva fundació el 1575 gràcies al rector de Santa Maria. Així, aquesta activitat es traduïa en la celebració, mes rere mes, d'un ofici en honor a la Mare de Déu, que posteriorment s'acompanyava amb una processó per l'interior del temple, duent els confrares un tabernacle amb una petita imatge de la Mare de Déu. 

Sabem que l'any 1619 es va construir un primer retaule, que estava format pel conjunt de la Mare de Déu amb el Nen Jesús als seus braços, envoltats de vuit àngels i amb sant Domènec de Guzmán coronant l'escena. 
L'actual tabernacle de la Mare de Déu del Roser, obra dels escultors Joan Vilà (1729) i Fèlix Vidal (1824)

Actualment es conserva un altre tabernacle, construir el 1729 per l'escultor Joan Vilà, autor, entre d'altres, de la Mare de Déu dels Dolors i el Crist jacent que hi ha a la capella dels Dolors de la parròquia de Santa Maria. D'aquest tabernacle ens queda l'estructura i la petita imatge de la Mare de Déu amb el Nen Jesús als braços. A aquest conjunt fet per Vilà, s'hi van afegir dues talles més: la de sant Domènec de Guzmán i la de sant Ramon de Penyafort, totes dues fetes per l'escultor Fèlix Vidal l'any 1824. 

Que tingueu tots una bona festa de la Mare de Déu del Roser!