Entrevista a Pilar Sánchez de la Germandat Ntra. Sra. de la Soledad de Mataró

Pilar Sánchez ha estat 31 anys alternant el càrrec de president i vice-presidenta de la Hermandad Ntra. Sra. de la Soledad.

Des de la fundació d'aquesta confaria mataronina ha estat un puntal notable, així com d'altres dones de la mateixa.

Aquest mes de setembre ha decidit no presentar-se a la reelecció.


Pilar, aquests dies ha transcendit que després de 31 anys a la Junta de la Hermandad alternant càrrecs de presidenta i vice-presidenta, gairebé des dels orígens de la mateixa, ha decidit no presentar-se a la reelecció.
Així és. Després de molt pensar-hi i donar-hi voltes, he considerat que és un bon moment per a facilitar un relleu i nous temps.

La nostra Hermandad té un bon estat de salut, hi ha moltes dones i famílies implicades, el barri de Cirera ens acull com sempre... i després de tres dècades crec que toca donar pas a d’altres persones. I ho faig amb el convenciment personal que també han de venir molts bons temps i amb molta gent implicada.
A més, em podré
 ocupar d’altres menesters i altres tasques a nivell familiar i també amb el treball de col·laboració amb una comunitat de germanes
Per tant, hi haurà relleu a la Junta?
En el moment actual hem convocat eleccions per al dia 29 de setembre. S’ha presentant una candidatura i cal que l’assemblea de germanes voti la proposta. En aquesta data jo deixaré formalment de ser la presidenta i em donarà molt de goig felicitar a la persona que surti escollida i a totes i cadascuna de la seva Junta de Govern.
En aq 
uest moment passaré a ser una germana més.
Una germana més, un nou rol?
Sí. Estic convençuda que gaudiré molt participant-hi com una de més. Podré veure els actes processionals i viure la intensitat de la nostra Setmana Santa des d’un altre punt de vista. Sense tants nervis, sense tanta responsabilitat, sense la pressió que comporta liderar amb d’altres persones aquesta Setmana Santa tan gran que tenim.  I com no, omplir-me dels moments i de la fe que es desprèn amb la meva família.
A més,  com qualsevol germana, em posaré al servei de la nova presidenta Toca estar a disposició per a treballar per la Hermandad i la seva gent. I com qualsevol altra, en les funcions que em disposin.
Tinc clar que també gaudiré, i molt, essent una germana més.  
I com han estat aquests trenta anys?
Molt enriquidors. M’han omplert de moment feliços, de realització i testimoni de fe, de poder gaudir amb la família, amb amics i amigues. Ho he viscut amb molta implicació i intensitat. Ho he portat tan a dins, que el treball no es feia dur, malgrat haver-hi moments per a tot i de tot.
Essent justa, també hem tingut  alguns moments més complicats, però hem disposat i tingut molts més gratificants i això ens ha omplert com a dones, confrares i cristianes.
A més, la Soledat ha estat part molt intensa de la meva vida i també de la meva família.
Pilar Sánchez i Inés Alejo a la part Esquerra de la imatge durant la festa del Somriure de l'Aleix Merino.
I tampoc es presenta Inés Alejo, un altre puntal...
La Inés Alejo ha estat també 29 anys al peu del canó. Ha estat la tresorera de multitud de juntes i ha portat els comptes de l’entitat al dia. Però més enllà de ser la responsable econòmica, ha estat un actiu amb la gent als assajos, amb la banda, en tots els actes, reunions... i com no una altra cara visible durant molts anys.
Tinc molt bons records de treball amb ella des que vàrem comentar amb la Santa Teresita fins ara.  El meu agraïment personal a ella i a moltes altres també.
Estem immersos en plenes festes de Cirera. Unes festes populars, de molt renom, molt participades i en la molts  voluntaris de la confraria també hi participen en tant que veí i veïna. Amb motiu d’aquesta festa, el diumenge dia 8 a les 11 hi haurà una ofrena floral a la Soledat...
Sí. És una festa molt participada i estimada per tothom que viu, treball o passa per Cirera. I fa molts anys, vàrem iniciar també una celebració a la Sagrada Família amb aquest motiu.
La festa de Cirera requereix molt d’esforç i treball. Any rere any la Comissió de Festes es va superant. Les meves felicitacions. I també nosaltres tenim un foradet.
L’ofrena flora és un altre acte molt participat, com ho és la processó de l’aniversari de la Coronació de la Verge que es fa dues setmanes abans de Setmana Santa.
Detall d'un grup de costaleras de la Soledat.

Tot una altra festa de barri abans de Setmana Santa?
Oi tant, però diferent. Aquesta darrera és més religiosa i els carrers s’engalanen, s’omplen de gent, hi ha pluges de pètals, cants... és molt diferent; però és una festa de la Soledat.
La patrona de barri?
Popularment molta gent ho diu. I és un goig que molts que troben la necessitat de mira a la Mare, recordar els seus pobles d’infància, les seves arrels, o tenir via la seva fe, tinguin en la Soledat el seu acolliment. Però sobretot cal remarcar que malgrat la diversitat que hi ha al barri, el gran respecte que rebem i tenim.
Pilar, la feina continua?
Així ho desitjo. Els meus ànims i espero molts encerts a totes les persones que ara tiraran de la Soledat de Mataró. Per molts anys més.
Moment de la processó de la Coronació de la Verge 2019.
 
Més informació:




  • Potser t'agraden aquestes entrades