Processó de la Coronació de la Verge de la Soledad



La Processó de la Coronació de la Verge de la Soledat es converteix en una gran festa de barri.

La Processó de la Coronació de la Verge és una  celebració que recorda que fa 30 anys es va coronar aquesta imatge i es va acollir al barri. A l'any següent es va fer una processó de commemoració i amb les dècades s'ha convertit en una tradició, s'ha convertit una festa de barri.

Detall de les portants de la Soledat
Tot i que no és una processó de Passió i és considerada més aviat com una processó de les anomenades de Glòria, amb el temps, el motiu de la imatge i la proximitat de la Setmana Santa li ha anat conformant un estil i característiques pròpies, i per això es poden veure molts elements de la mateixa.

En aquesta processó d'aniversari celebrada la tarda del diumenge anterior al Diumenge de Rams es va poder viure com un barri va sortir al carrer per acollir i festejar aquesta efeméride i per poder veure pels carrers del barri la imatge de la Soledat; ja que aquesta és l'únic acte en el qual les portants de la soledat sortejen les pujades i baixades del barri de Cirera per a fer present La Soledat per tot el barri.
 
Detall de les portants. 
 Com deia en veu petita una de les portants de la Soledat al principi de l'acte, avui tenim la responsabilitat de llevar la imatge i apropar-la a totes aquelles persones - sobretot grans- que esperen amb recança aquest moment i poder mirar a la imatge devocional del barri. 

 I així va ser. Es va viure durant tot el recorregut com les portants de la Soledat giraven sovint la imatge cap algun portal o algun balcó i feien una aturada. 

I aquest petit gest era viscut amb una gran intensitat ja que moltes de les dones de la soledat sabien el motiu, coneixen a la persona que mirava darrera la finestra i li dedicaven un somriure amb els ulls envitrallats. Moment de gran respecte per acte seguit vitorejar a les portants per part de la resta de persones que acompanyaven el misteri, i caien pluges de pètals de finestres i balcons.

I aquesta va ser la tònica durant tot el trajecte: balcons engalonats, vitors cap a la imatge i les portants, pètals  i més pètals al pas procesional i una presència considerable de veïns i veïnes. 

Sense cap dubte un dels altres actes molt participats d'aquest barri, que quan organitza qualsevol acte tothom s'ho fa seu i hi participa molt activament.  Fins i tot, en el públic alguns parlaven de la Soledat com la Mare de Déu de Cirera o la Verge de Cirera.
Detall d'un dels cants de les portants a la Soledat. 

La Processó va comptar amb l’assitència del Bisbe Msn. Antoni Vadell que va acompanyar durant tot el trajecte acompanyat per mn. Ramón Roca, rector de la Sagrada Família i consiliari de la Confraria de la Soledat, així com mn. Álex Marzo, conciliari de la Comissió de Setmana Santa. Msn. Vadell en el seu parlament final va comentar que havia viscut amb molta alegria la gran acollida que havia rebut i com el barri de Cirera vivia amb tanta intensitat aquesta processó.
 
Representants de ls confraries  i germandats de Mataró. 
Membres de les confraries i germandats de Mataró també van voler acompanyar el seguici processional, així com una multitud de veïns i veïnes que anaven darrera del pas.

Banda de tambors i cornetes.
La Banda de Tambors i Cornetes de la Confraria va estar present durant tota la processó acompanyant musicalment amb l’estil propi que els ha caracteritzat durant tres dècades. Un estil propi i que té moments i ritmes diferents segons el carrer o la combinació de passos de les portants.  

Es va alternar amb el coro rociero de la Hdad. Rociera de Mataró qui va posar cants a la Mare de Déu. 
Intervenció Coro Rociero

Tot el recorregut va comptar amb balcons engalonats i moltes petalades amb molt moments especials. 
Pujada del Torrent de la Pòlvora. 
Un d’ells, la clàssica aturada en el carrer Pietat a la seva veïna que any rere any dedicava unes glosses populars de composició pròpia a la Soledat i al barri de Cirera i on es va fer un minut en record de la seva memòria. 

També un de nou, a un altar al carrer de la Misericòrdia on hi havia una petita talla de la Mare de Déu. 

I un altre clàssic, la pujada del Torrent de la Pòlvora on les portants agilitzen el pas per tal d’afrontar aquesta gran pendent del barri.


Balcons engalonats per tot el barri. en molts d'ells es van llençar pètals.
El Dissabte Sant, la Soledat tornarà al barri en la Processó del Silenci que surt del cementiri dels Caputxins i arribarà a la parròquia de la Sagrada Família. En Aquesta ocasió anirà darrera del Sant Sepulcre. Processó que enguany comptarà amb la participació dels Armats de Mataró. 


Podreu veure el reportatge i més imatges aquí.

Foto de les portants de la Soledat i el personal d'ordre amb mn. Ramón Roca i el Bisbe Vadell. 


Detall d'un moment de la processó al carrer Pietat. 
Detall dels ciris del pas processional. 
Moments de la processó. 
La presidenta i  confraressa major durant la processó.
Afegeix la llegenda
Carrers plens durant tot el recorregut
Una lluminera de la processó. 
La Verge de la Soledat.
Detall de les portants. 

Potser t'agraden aquestes entrades