Processó de Dijous Sant, Nit Morada



 La Processó de Dijous Sant, Nit Morada va ser un dels grans moments de la tarde d'aquesta diada a Mataró, juntament amb la Nit del Silenci i l'Homenatge a la Ciutat dels Armats de Mataró.
 
Organitzada per la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza fa 31 anys que es ve celebrant al barri de Cerdanyola.  Està caracteritzada com la processó amb major accent sevillà de les que es fan a la ciutat de Mataró. Un dels trets fonamentals de la ciutat on conviuen diferents accents i manifestacions en la realitat de viure la Setmana Santa.
Enguany aquesta processó es va avançar a las 7 de la tarda ver iniciar al caure la nit com era tradicional. També va aportar diferents moments nous, com va ser la sortida de tot el seguici procesional des de l'interior de la parroquia  i del pati de la mateixa. Al principi es van recollir diferents instants com la cessió, la trobada, l'homenatge a l'Aleix, i l'exaltació al Nazareno i la Esperanza.
 
Va haver molta concurrència de públic a l'inici i durant el trajecte pel carrer Major. Un dels altres moments característics va ser l'arribada a la Casa Germandat on es va interpretar a piano des d'un balcó diferents marxes processionals i les misteris van exaltar el seu estil. Durant el trajecte l'Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels va posar la música el que va denota una gran coordinació entre el pas del Nazareno que anava realitzant les seves chicotás i estil propi. També un element nou va ser el pas de tàlem o pal·li de Ntra. Sra. de la Esperanza que va canviar el seu estil a varal a anar per sota.
 




 

Altres moments del Dijous Sant, Nit Morada:

Potser t'agraden aquestes entrades