Maria al peu de la Creu

Nostra Sra, dels Dolors a la fosca nit.
La Setmana Santa ja ha començat formalment a Catalunya, a Mataró i arreu. Segons la tradició el Divendres de Dolors a Catalunya es donava per iniciada la Setmana de celebració del Tríduum Pasqual.
A Mataró el Divendres de Dolors dóna el toc de campana a l'inici. Per un costat, mentre les confraries i germandats acaben els darrers esforços per a iniciar un cap de setmana molt intens, els Armats de Mataró celebren la Missa en honor a la seva Patrona la Mare de Déu dels Dolors i inicien la Passió... les processons es donen per iniciades amb la de Maria al Peu de la Creu.

Aquesta processó connecta la Basílica de Santa Maria fins a la Casa Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors, entitats que l'organitza. Els portants van en rigorós negre, de dol i van acompanyats musicalment per l'Agrupació Musical Captiu-Dolors de la mateixa confraria.

 El temps plujós pre-primaveral va fer presència puntual, però va respectar la processó, potser emulant les llàgrimes de la Mare en aquest dia que recorda la Passió, el Dolor. Els portants de Ntra. Sra. dels Dolors van fer presència dels carrers del Centre Històric fins arribar al barri de Rocafonda, on com sompre, un nombre molt elevat de veïns i veïnes esperaven l'arribada de la "Dolorosa".

Allà també els esperava el seu consiliari i rector de Santa Maria, mn. Josep Rodríguez.

La Processó va comptar també amb l'acompanyament de membres d'altres confraries i germandats de la ciutat.
  
Els portants del pas.

Part del seguici processional.

Prevere mn. Litus i la Germana Major davant el pas al carrer de les Monges.

Detall de l'A.M. Captiu Dolors.

Públic assistent a l'Avinguda d'Amèrica.

La Creu darrer el pas

Participació de les confraries i germandats de Mataró.

Alguns detall de la processó. Amplieu les imatges aquí.

Vieu més imatges aquí.
En els propers dies penjarem el reportatge del fotògraf Santi Flores.

Potser t'agraden aquestes entrades