Agenda de Dijous Sant

 
El Dijous Sant és un dels dies emotius de la Setmana Santa i que a Mataró també té especial intensitat.
 
Per un costat hi ha l'acte d'h¡Homenatge a la Ciutat dels Armats en honor a la ciutat que els va veure néixer i de la que són patrimoni cultural.  Serà a les 19:15 amb la recollida de la Bandera a la Basílica de Santa Maria i es farà una desfilada pels carrers per arribar a la plaça de l'Ajuntament a les 20:00 quan es farà l'acte de l'Homenatge.
 
Acte seguit,  cap a les 21:30 les confraries de la Coronació d'Espines, l'Oració del Senyor a l'Hort i la Venerable Congregació, juntament amb els Armats inicien la Processó del Silenci pel centre històric de la ciutat. Una Processó de recollida, silenciosa, austera i que recorda a les processons antigues de la ciutat.

Mentre al barri de Cerdanyola al mateix temps s'inicia una processó amb un accent diferent. Surten en processó el Nazareno i la Esperanza de la parròquia de Maria Auxiliadora en una processó d'accent més sevillà, amb passos de costaleros, amb la típica bulla i accents d'una processó d'aquest estil. Això li ha conformat popularment el nom de Noche Morada. S'adjunta una guía per entendre aquesta processó.
 Aquesta processó presenta aquest 2019 un canvi d'horari. S'iniciarà a les 19:00.

Si feu fotos a les vostres xarxes socials les podreu etiquetar amb #semanasantamataro2019  o  #setmanasantamataro2019.


Atenció al canvi d'horari és a les 19:00 a Maria Auxiliadora.




Potser t'agraden aquestes entrades