Vols viure la Setmana Santa des de dins? és molt fàcil

 
Sovint hi ha persones que s'apropen durant la Setmana Santa a les confraries, germandats i Armats durant la Setmana Santa.  
Alguns pregunten a coneguts si cal molta preparació, si pot entrar qualsevol a formar part d'una germandat, si cal tenir molta devoció religiosa o si només poden formar part de les processons les persones filles de Mataró... I hom troba multitud de respostes segons a qui s'adreça. Perquè així és la Setmana Santa de Mataró: una amalgama plural de realitats, amb diferents graus de compromís, accents i estils que conformen un estil propi.

 D'altres manifesten que recorda de petit com eren les processons, o si en el seu poble d'origen tenien un altre accent...
 
Però una gran característica de les entitats mataronines és que són molt obertes!
 
Per tant, us animem a apropar-vos a qualsevol casa germandat, a qualsevol parròquia on hi ha una confraria, a la seu d'alguna entitat, o simplement fins i tot fent-nos un correu  a setmanasantamataro@yahoo.es i us posarem en contacte.
 
Així doncs, si vols viure una Setmana Santa diferents, des de dins....
 
Pots apropar-te als Armats de Mataró, conèixer les seves desfilades que es remunten a tres-cents anys enredera, les seves activitats com entitat, tots els esdeveniments de grup i culturals...
 
També pot viure com eren les antigues confraries que desfilen el Dijous i Divendres Sant com és la Confraria de l'Oració a l'Hort, o vinculada a antics alumnes com és el cas de la Verònica amb el Col·legi Salesians.
 
O les antigues congregacions dels Dolors... o fins i tot poder fer de portant del Sant Crist, que en l'antigor era reservat a un grup notable de prohoms de Mataró, i actualment n'hi ha diferents cossos amb el Sant Crist de l'Agonia on també hi ha dones o de la Bona Mort.
 
I fins i tot pots conèixer com és ser un portant dels passos com el de Jesús Captiu, o de Nostra Senyora, dels Dolors, o del Sant Sepulcre.  O també fer de portant en un pas exclusiu per a dones com fan les de la Germandat de la Soledat. I com no, també, amb els portants de la Coronació d'Espines.
 
O també pots viure una confraria amb d'altres accents, més del Sud,  com és ser costalero del Nazareno o portador de la Esperanza.
 
I també, com no també es pot viure amb la música, pots aprendre un instrument en les agrupacions musicals de la ciutat.
Totes aquestes realitats confrares a la ciutat de Mataró els uneix el poder celebrar de forma conjunta i composar la gran Setmana Santa de Mataró; però també una gran activitat al llarg de tot l'any, actes culturals, moments per a la germanor i passar-ho, per a la celebració... totes elles amb diferents estils, accents i amb diferents nivells de compromisos. Us animem, si voleu, a viure-la d'una altra manera, des de dins.
 

Potser t'agraden aquestes entrades