El consiliari de la Comissió formarà part d'una de les institucions de la Curia Romana.

Aquesta notícia va ser una innocentada.

El consiliari de la Comissió de Setmana Santa es nomenat membre de la Congregació de la Causa dels Sant de Roma. 

Avui s'ha fet públic que el secretari de la Congregació de la Causa dels Sants, que forma part de la Curia Romana, E.R. Monsenyor Marcello Batolucci  ha dipositat en el web de la congregació el nomenament del prefecte Cardenal Giovanni Angelo Becciu que proposa com a membre de la Congregació al consiliari de la Comissió de Setmana Santa i rector de Sant Julià d'Argentona, mn. Àlex Marzo.

Una notícia d'especial rellevància perquè aquesta institució gaudeix de molt de prestigi dins de la Curia Romana i és un òrgan de consulta pel mateix Pare Francesc. 

De fet, segons es llegeix en italià i alemany en el web de la Congregació és un nomenant que cal tenir un recorregut per complexa burocràcia romana. 

Des de la Comissió de Setmana Santa felicitem al nostre consiliari i li desitgem un molt bon camí cap aquest gran càrrec de responsabilitat dins de l'Esglèsia a Roma. 

La gestació del nomenament i visita del prefecte a Mataró.

Acte de beatificació del Dr. Beat  Josep Samsó i Elias
L'any 2010 es va fer l'esperat acte de beatificació del rector de Santa Maria assassinat durant els fets lamentables de l'estiu de 1936. Va ser un dels primers beats qui a més, va ser exemple de vida pastoral per a l'Església. En aquest acta el mateix prefecte Cardenal Angelo Amato, actualment emèrit,  va visitar la ciutat i va dirigir la cerimònia. Allà va veure la gran organització, assistència i participació. En aquell moment va establir amistat el rector d'Argentona i també estudiós de la causa dels Sants. 

Amb el temps la vida dedicada a l'estudi, a la vida pastoral i la coneixença del món de les confraries i germandats ha fet que la Congregació el consultés en diferents ocasions per temes relacionats amb Catalunya i les confraries.

Es diu que el Cardenal Angelo Amato ja tenia la vista posada en algun prevere català però ha estat en el moment de canvi de prefecte i al haver-hi una baixa a la Congregació que s'ha anomenat a mn. Marzo.

Els procediments actuals

Ara aquest nomenat que s'ha fet públic avui al web del vaticà, cal també el vist i plau de l'Arxiprestat de Mataró, i uns processos complexos que finalitzaran a la Pasqua de 2019 amb l'acte de possessió a Roma. 

La Congregació de la Causa dels Sants.

La Congregació de la Causa dels Sants va ser dividia per Pau VI al 1969 conformant així l'antiga Congregació dels Ritus creada per Sixto V al 1588. Va ser però Joan Pau II qui li va donar el nom actual de Congregació per a la Causa dels Sants al 1988.

Aquesta congregació com actes més destacables té l'estudi de la vida dels Sants, estudiar a fons els processos de canonització, així com també facilitar al Sant Pare exemples de fe i de santedat dels servents de Déu.

També entre d'altres, és l'ens que estudia les relíquies, els diferents casos de testimonis i fets vinculats amb icones religioses arreu. És una entitat de reconegut prestigi atès la gran rigorositat i estudi.


Aquesta institució, que té estructura pròpia compta amb 34 membres governats per un prefecte. L'actual prefecte és el Cardenal Giovanni Angelo Becciu des del 26 de maig de 2008, però també hi ha el Cardenal Angaelo Amato que és el prefecte emèrit. 


Molt més a: