Comença el 325 aniversari de la Venerable Congregació dels Dolors

Moment final amb la concentració dels congregants
 
Un congregant contemplant la Mare de Déu
 La tarda del 15 de desembre es va celebrar a la Basílica Mil·lenària de Santa Maria de Mataró la Missa d'inici del curs dels 325 anys de la fundació de la Venerable Congregació dels Dolors de Mataró.
 
Un acte que recorda que el dia de la Mare de Déu de l'Esperança de 1693 es va ereccionar aquesta congregació a la ciutat, que va concentrar les primeres setmanes  prop de 400 congregants tenint una resposta massiva a la ciutat de Mataró entre homes i dones.
 
325 anys després els vint-i-cinc congregants actuals recorden aquell moment i ho faran amb una sèrie d'activitats durant aquest curs i fins la Setmana Santa de 2019.
 
La Missa es va fer conjuntament entre els grups de catequesis de la parròquia de Santa Maria i els congregants. Una mostra de la unió i estima cap a la Mare de Déu entre aquells que es preparen i formen per acollir a Déu en la seva primera comunió i aquells que rememoren cada any l'amor i l'estima de la Mare de Déu cap al seu Fill i tots els homes.
 
Acabat l'acte es va fer un besamans a la Mare de Déu i es va posar a disposició dels congregants i presents el llibre de la Congregació on hi són escrits els membres mataronins i mataronins que durant d'aquests segles d'història han format part d'aquesta Venerable Congregació.  Molts cognoms vells de la ciutat es reprodueixen al llarg de la historia denotant que en el passat hi havia grans nissagues familiars en aquesta congregació, una presencia gairebé similar d'homes i dones i també una gran diversitat d'orígens socials.
 
Després de la celebració religiosa alguns dels concentrats i en un to més distès van poder celebrar en un sopar de germanor l'inici d'aquest any de celebració.
 
 

Foto de família d'una part dels congregants 2018

Detalls de la imatge dels Dolors.
  
 
LLibre amb tots i totes els congregants mataronins i mataronines dels 325 anys

Cercant cognoms i antics parents al llibre dels congregants
 Podreu veure aquí altres imatges de la celebració.

Potser t'agraden aquestes entrades