90 anys de pessebres a Mataró


Naixement Antoni Lou



L'Associació de Pessebristes de Mataró ja ha obert les portes a la seu del carrer d'Alarcón, 27.

I ho fa amb dues grans efemèrides que denoten l'antigor i vivesa d'aquesta entitat. La primera és la dels 90 anys del concurs de pessebres de Mataró, el que fa que sigui un dels més antics arreu del país.

L'altra és el centenari de la mort del figuraire Salvador Masdeu, qui va ser mestre de Lluís Carratalà i conseqüentment del mataroní Toni Pruna.


Moment de la inaguració.
90 anys d'un concurs popular, tradicional i amb empenta a la ciutat, a la que animem a les llars a participar-hi, no pas per a merèixer una menció o un premi, sinó per mantenir viva una antiga i bella tradició que ens va aportar Sant Francesc d'Assís.

Ahir diumenge es va inaugurar el local on es poden visitar diorames i pessebres populars de l'escola de pessebrisme, de grans mestres del pessebrisme mataroní i català, pessebres d'autors que estan a la casa del Pare, com en Pere Comas i Joan Minguillón que van partir aquest 2018 o de Maria Àngels Díaz.

A la inauguració va participar l'actual president Josep Codina, membres de la família pessebrista i la regidora de cultura Núria Moreno.

Una exposició que va creixent any rere any en aquest nou emplaçament, que potser fa difícil anar-hi però que val la pena de visitar, sobretot amb la canalla i rebre l'alegria del Nadal en forma de pessebres. 


Adoració dels reis de Domènec Cruz, F. Mestres i Josep Trunas amb figures de Pere Catà