dilluns, de maig 14, 2018

Festivitat Creus de Maig a Mataró.


Una dels tabernacles, la Creu Florida, a l'interior de Maria Auxiliadora. 

Ahir diumenge dia 13, la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza, va celebrar la festivitat de les Santes Creus, la invenció de la Santa Creu, o també anomenada Creus de Maig. 

La diada va començar amb una acollida i celebració, conjuntament amb l'escola Sant Josep, a la parròquia de Maria Auxiliadora.

Com el temps no va donar treva, vers fer la processó infantil pels carrers del barri, es va fer a l'interior de Maria Auxiliadora. Allà les 5 cuadrilles de nens i nenes van poder, almenys, poder fer un acte de celebració, tot i que més curt i no tant festiu com s'hagués volgut. La cara d'alguns nens i nenes mostrava la seva desiluació per no poder fer la festa pels carrers, però ja vindrà un altre any. Aquesta processó, era potser, l'acte més notable, però això no va desdibuixar moltes jornades de treball, tallers i activitats per a celebrar les Santes Creus dels dissabtes anteriors. 
Tanmateix,  l'Agrupació Musical Costaleros de Castellsdefels va interpretar diferents peces de música a l'acte.

Acabada aquesta part, en els locals de Maria Auxiliadora es van realitzar diferents jocs tradicionals i popular amb la setantena de nens i nenes participants, així com els altres acompanyants. 

Quan el temps va permetre i va obrir el sol, va continuar la diada amb una arrossada popular de 256 persones a l'escola Tomàs Viñas. Allà hi va haver diferents jocs populars, activitats esportives gràcies als materials facilitats per la Diputació de Barcelona, i també hi van haver d'altres de tipus cultural per als infants, així com un petit kahoot de trivial per als més grans. 

Jocs tradicionals a la parròquia Maria Auxiliadora

Un dels monitors dinamitzant un joc.
Taller de colors. 

Joc esportius. 
Activitats esportives i dinàmiques. 
Més activitats esportives. 

Vista de l' Arrossada a l'escola Tomàs Viñas.