Processó Nit del Silenci


Interior de la Basílica de Santa Maria la Nit del Silenci. Foto: Toni Mairena

La Nit del Silenci transcorre pel Centre històric de la ciutat. És una processó que al llarg dels darrers anys ha anat recuperant l'accent de l'antigor de com es vivia la nit de Dijous Sant, a una part de la ciutat. És la única processó on surt la imatge més antiga de la ciutat, que és la Mare de Déu dels Dolors, que porta segles presidint l'altar major de la joia de l'arc barroc català, la Capella dels Dolors.
Els tricentenaris Armats participen en aquesta processó de recollint, interior i són els únics que posen música amb els cop de llança, amb el pas de fangar i amb els marcatges de pas dels timbals.
els altres misteris antics de la ciutat com són la Coronació d'Espines i l'Oració del Senyor a l'Hort també formen part d'aquest seguit aquesta Nit. Enguany també es va afegir el Sant Crist de la Misericòrdia.
 
Al final de la processó es va fer l'acte de recolliment a l'interior de la Basílica, que també va comptar amb la presencia del Bisbe Toni, juntament amb d'altres preveres de la ciutat.






Potser t'agraden aquestes entrades