Presentació del Cartell de Setmana Santa de Mataró 2018


Moment de la presentació del cartell
Mataró ja anuncia la seva Setmana Santa, la gran setmana de Passió. Durant els propers dies i setmanes nombroses confraries, germandat i Armats conformats per confrares i confraresses mataronins i mataronines, així com d'altres contrades properes s'organitzen per a posar en marxa els més de 40 actes que s'ofereixen a la capital del Maresme. Una ciutat, que malgrat comptar amb poc més de 30 anys des de la recuperació d'aquesta vella i antiga tradició, que es remunta més de tres segles ençà a la ciutat, s'ha convertit en un referent a nivell català i en aquest moment denota estar molt viva.

El cartell
El cartell ja s'ha fet públic, després de ser destapat per Jordi Merino en nom de la Comissió i Javier Lechuga en nom de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza, ja que el motiu és el de l'Esperança.
Aquest any és un quadre pintat pel pintor cordovès Juan Manual Ayala que ha volgut recollit elements que li han arribat de la Setmana Santa mataronina.  Segons les paraules del Vice-Hermano Mayor de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza que el va presentar, aquest cartell cerca plasmar la figura de Maria en un primer pla que baixa del cel per a rebre la mirada d'un nen amb esperança quan la mira. il·lusionat per a poder acompañar  i sentir el caliu de la Mare. 
 
El nen natzarè simbolitza els nens i les nenes que surten en processons i que volen viure i reviure una tradició tan antiga, per això els nervis en la mirada que és d'oferiment. Aquests nens i nenes, petits confrares, són un veritable testimoni de present i futur de totes les confaries i germandats de la ciutat.  Nens i nenes que han crescut aquesta tradició i religiositat des de petits i que han normalitzat que així sigui tots els dies de l'any.  Per tant, aquest cartell també és un homenatge i presència a aquests petits.
 
I en un segon pla Santa Maria, la Basílica universal dels cristians de Mataró, que pren especial accent la nit del Divendres Sant acollint-los. I també en un any com aquest on s'albergarà a tots els misteris per primer cop des de fa moltíssimes dècades.  I un mar, el de la costa del Maresme que mostra el renaixement, la resurrecció de amb un sol de justícia que neix cada dia. 
La bandera de la Comissió de Setmana Santa amb el Cartell 2018.

Un grup de petits confrares i confraresses van participar de la presentació. Darrera de la bandera de la Comissió van portar diferents clavells a la imatge de l'Esperanza i van fer un simbolisme sobre aquest accent infantil al cartell, ataviats amb les vestes i túniques de la setmana de Passió.

Acte de presentació.



L'Alcalde David Bote, durant la seva intervenció.
Va ser a l'auditori de l'escola Sant Josep Franciscanes on es va fer l'acte de presentació. Una centena llarga de persones de confraries i germandats es van aplegar . També van assistir-hi diferents persones d'entitats de la ciutat, regidors habituals com Francesc Teixidó o José Manuel López,  l'Alcalde David Bote i els preveres mn. Jordi Illa i mn. Àlez Marzo.
 
L'esdeveniment, conduït per Rafa Acedo, va comptar amb la presència de la directora de l'escola Sant Josep Franciscanes, na germana Ester, qui va fer la benvinguda i acollida.

Hi ha haver intervencions d'Hèctor López, que va presentar el programa d'actes 2018, de Javier Lechuga que va presentar el cartell, mn.Àlex Marzo que va posar l'accent en el gran treball i devoció que hi ha al darrera de qualsevol acte i l'Alcalde David Bote qui va fer un recordatori personal a l'escola de Sant Josep, l'amor de la Mare i la seva vivència en tant que confrare, al mateix temps que convidava a conèixer la Setmana Santa de Mataró.
 

Lídia Martínez interventrant l'Ave Maria de Schubert.

També hi ha haver l'actuació de la soprano mataronina Lídia Martínez, que va interpretar un sublim Ave Maria de Schubert i també l'Al·leluia de Cohen.
 
Després de projectar-se un breu vídeo de resum de la Setmana Santa 2017, Héctor López en nom de la Comissió de Setmana Santa va presentar el programa d'actes.


 
 
Més de 40 actes fan de Mataró


Héctor López presentant el Programa de Ciutat de 2018.


En nom de la Comissió de Setmana Santa,  el secretari de la mateixa Héctor López va exposar que aquest 2018 el Programa que es presenta es continuista, novedós i molt complert.
 
Mataró es conforma con una ciutat confrare en el panorama català.
 
És una ciutat que atesa la seva realitat confrare de confraries, germandats i Armats presenten processons com la de la Coronació d'Espines que enguany celebra el seu trentè aniversari,  del Prendiment, la Processó de Dijous Sant Nit Morada, la Nit del Silenci, la Processó del Silenci, o la Processó General de Divendres Sant, Patrimoni Cultural de Mataró que aplega a tots els accents, realitats i misteris presents a la ciutat. També aquest 2018 se suma una nova Processó la Infantil de Diumenge de Resurrecció. 
 
Un Programa que també presenta actes sagramentals com La Passió: els últims dies de Jesús o l'Escenificació del Prendiment, els Via Crucis de la Llàntia, Cerdanyola..., altres actes de gran component cultural com són la Matinal de Saetas que també suma la seva 30ena edició o el Concert Solidari, així com el Pregó de Setmana Santa o molts actes de tipus litúrgic. Un gran programa que es reinventa any rere any i aportant millores com la de la Processó General o efemèrides. Un programa viu que fa que Mataró sigui una ciutat amb el programa més extens de Catalunya actualment, en un context català on aquesta tradició reviu i recorda el temps de la reinaxença catalana, els accents del sud, o les processons del s.XVII.
 
Així és també la Setmana Santa de Mataró elements tri-centenaris, d'altres més recents i d'altres fruit de la mateixa diversitat de la ciutat.
 

Vista de l'auditori de l'escola Sant Josep Franciscanes

mn. Àlex Marzo Consiliari de la Comissió.
Un dels petits confrares mostrant durant la presentació.
La soprano Lídia Martínez durant la presentación.


Alguns membres de la Comissó de Setmana Santa amb el Cartell 2018.

Potser t'agraden aquestes entrades